Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αναζητώντας τη χαμένη φόρμα

Δημοφιλή

Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ επέστρεψε το περασμένο καλοκαίρι στην Τούμπα (μετά την εξάμηνη παρουσία του στην Κύπρο για λογαριασμό του Απόλλωνα Λεμεσού) για να διανύσει το τελευταίο χρόνο του δεύτερου συμβολαίου που υπέγραψε με τον ΠΑΟΚ, στον οποίο βρίσκεται από το καλοκαίρι του 2016. Η επανένωσή του με τον Δικέφαλο συνέπεσε με την επανένωση των «ασπρόμαυρων» με τον Ραζβάν Λουτσέσκου, με τον Ρουμάνο τεχνικό να θεωρεί πως μπορεί να στηριχθεί στον Σουριναμέζο και να πάρει από εκείνον όλα όσα έδινε επί ημερών του. Εξ’ αρχής το συγκεκριμένο στοίχημα δεν ήταν εύκολο.

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΡΩΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ

Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ προερχόταν από μια διετία στην οποία δεν θύμιζε τον ποδοσφαιριστή που κρατούσε τη μπαγκέτα του ΠΑΟΚ. Συν τις άλλοις, ο «Μπίσε» είχε και το πρώτο πραγματικά ξεχωριστό καλοκαίρι από όλα τα προηγούμενα για εκείνον. Η παρουσία του στην εθνική ομάδα του Σουρινάμ και η συμμετοχή του με αυτή στην τελική φάση του Γκολντ Καπ, στα μέσα Ιουλίου, ήταν μια εντελώς διαφορετική συνθήκη για εκείνον. Ο Σουριναμέζος, επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη και μπήκε στις προπονήσεις και τους αγώνες του ΠΑΟΚ «βλέποντάς» τους ως συνέχεια των υποχρεώσεών του με την εθνική ομάδα της χώρας. Ο Αύγουστος περιελάμβανε γκολ και ασίστ στη νίκη – πρόκριση επί της Μποέμιανς και ακολούθως ήρθε και η καταλυτική του εμφάνιση στην εκτός έδρας νίκη με αντίπαλο τη Ριέκα. Ακολούθησε ο Σεπτέμβριος, στον οποίο είχε ένα γκολ και δυο ασίστ, με κορυφαία στιγμή του την απόδοσή του εναντίον της ΑΕΚ στην Τούμπα, με τη νίκη του ΠΑΟΚ να έχει επάνω της μια φαρδιά πλατιά υπογραφή του «Μπίσε».

ΕΔΩΣΕ ΠΝΟΗ ΣΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Έκτοτε ο Δικέφαλος έχει επιβληθεί μόνο στα τρία από τα συνολικά οκτώ παιχνίδια πρωταθλήματος, ένας απολογισμός απογοητευτικός για τους στόχους που είχαν τεθεί. Ο Μπίσεσβαρ ήταν εκείνος που έδωσε το «κάτι παραπάνω» στην αριστερή πλευρά. Ο 33χρονος μεσοεπιθετικός έχει συνηθίσει να εδράζεται σε εκείνη την πλευρά. Είναι χαρακτηριστικό πως στη νίκη με 4-1 επί του Απόλλωνα Σμύρνης, όλα τα γκολ των «ασπρόμαυρων» δημιουργήθηκαν από εκείνη την πλευρά, και τη συνύπαρξή του με τον Ομάρ Ελ Καντουρί.

ΤΟ… ΣΤΑΣΙΜΟ 13ΑΡΙ

Ο πλέον χαρακτηριστικός αριθμός στην καρτέλα των στατιστικών του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, πέρασε από τα δυο κερδισμένα πέναλτι, είναι οι 13 πάσες που έφτιαξαν τελική προσπάθεια. Αυτό άλλωστε είναι το μεγάλο του ατού. Το αν αυτές οι πάσες μετατραπούν σε ασίστ είναι κάτι που εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες, όπως η ποιότητα της πάσας ή ποιότητα του τελειώματος. Το γεγονός όμως πως από αυτές τις 13 πάσες, οι 12 καταγράφηκαν στα πρώτα επτά παιχνίδια πρωταθλήματος. Αυτό αποτελεί ένα κομμάτι που παζλ της αγωνιστικής εικόνας του ΠΑΟΚ τον τελευταίο μήνα, με τον Δικέφαλος να μετρά δυο ήττες σε παιχνίδια στα οποία βρέθηκε πίσω στο σκορ στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου και δεν είχε απαντήσεις και ενός αγώνας στον οποίο προηγήθηκε λίγο πριν το 20λεπτο και μετά από 35 αγωνιστικά λεπτά κινδύνευσε να βρεθεί πίσω στο σκορ με 4-1, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε όλους τους τομείς είτε στον ανασταλτικό είτε στον δημιουργικό. Το γιατί ο Μπίσεσβαρ έφτασε να είναι η… μοναδική «πηγή έμπνευσης» στον άξονα είναι το ένα κομμάτι της συζήτησης. Το άλλο έχει να κάνει με τα όσα θα πρέπει να γίνουν ώστε ο Σουριναμέζος να «ξαναφανεί».

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Oύτε την Πρωτομαγιά το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

Το ντέρμπι της Τούμπας μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού επρόκειτο να γίνει την περασμένη Κυριακή, αναβλήθηκε ωστόσο προς...

Στην ίδια κατηγορία