Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αναζητείται φορ… μακράς πνοής

Δημοφιλή

Ο ΠΑΟΚ έχει πετύχει επτά γκολ στο πρωτάθλημα, ένα λιγότερα απ’ όσα έχει πετύχει μόνος του ο Αϊτόρ (έστω κι αν τα τέσσερα απ’ αυτά είναι με πέναλτι…).

Γενικότερα το θέμα του φορ δείχνει να… ταλαιπωρεί το Δικέφαλο για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν. Αρχικά, ο σοβαρός τραυματισμός του Ολιβέιρα, με το «καλημέρα» της περσινής περιόδου, έφερε πίσω στην Τούμπα τον Ακπομ. Φθάνοντας στα μισά της σεζόν, η επιστροφή του δανεικού Τσόλακ οδήγησε σε νέα καραμπόλα. Ακπομ, Τσόλακ και Σφιντέρσκι (εν αναμονή, μάλιστα, και της επανόδου του Ολιβέιρα από τον τραυματισμό του) δεν χωρούσαν όλοι μαζί στο ρόστερ, ο ΠΑΟΚ κέρδισε -σε χρήμα-από την πώληση Σφιντέρσκι στη Σάρλοτ, αλλά σχεδόν άδειασε στη θέση του φορ: ο Ακπομ έβρισκε δίχτυα με ακόμη μικρότερη συχνότητα σε σύγκριση με το πρώτο μισό της σεζόν, ο Τσόλακ έμεινε μακριά από τις εντυπωσιακές επιδόσεις του στη Μάλμε, ενώ ο Ολιβέιρ δεν πρόλαβε ν’ ανεβάσει στροφές και να κερδίσει τη θέση του βασικού κεντρικού επιθετικού.

Το καλοκαίρι βρήκε τον ΠΑΟΚ με δίδυμο στους φορ τους Ολιβέιρα και Τσόλακ και τρίτο στην ιεραρχία τον Κούτσια. Στο Δικέφαλο υπέκυψαν στον… πειρασμό της πώλησης του Τσόλακ στη Ρέιντζερς, επιλέγοντας αμέσως μετά τον Μπράντον Τόμας ως δεύτερη λύση πίσω από τον Ολιβέιρα. Ακολούθησε ο δανεισμός του Κούτσια στο Βόλο, μέχρι που την προπερασμένη Κυριακή, στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, εμφανίστηκε ο Γκορντεζιάνι, ελλείψει και των τριών επιθετικών, που είχαν βρεθεί στην καλοκαιρινή προετοιμασία. Είναι σαφές ότι έγιναν παρά πολλά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα σε μια τόσο κομβική θέση, όπως είναι αυτή του φορ.

Θα μπορούσε να είχε γίνει καλύτερη διαχείριση; Προφανώς κι η απάντηση είναι καταφατική. Από την άλλη, το μέγεθος του προβλήματος δεν θα είχε αναδειχθεί σ’ όλη την έκτασή του, αν δεν είχε προκύψει ο τραυματισμός του Τόμας (για τον ευπαθή στους τραυματισμούς Ολιβέιρα δεν συνιστά έκπληξη το ότι συχνά πυκνά βρίσκεται στα πιτς), έστω κι αν ο Ισπανός επιθετικός δεν είχε… ενθουσιάσει με τις πρώτες του εμφανίσεις.

Το (βασικό) θέμα, βέβαια, είναι τι μπορεί να γίνει τώρα για τον ΠΑΟΚ. Η μεταγραφική περίοδος του χειμώνα δεν είναι μακριά και, με δεδομένο ότι το ερχόμενο καλοκαίρι δεν θα υπάρχει δέσμευση συμβολαίου τόσο με τον Ολιβέιρα, όσο και με τον Τόμας, είναι λογικό να γίνεται αναζήτηση ενός φορ… μακράς πνοής. Ενός επιθετικού, δηλαδή, που δεν θα έρθει μόνο και μόνο για να μπαλώσει κενά, αλλά που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς και για τη σεζόν, που θ’ ακολουθήσει. Το αν μπορεί να βρεθεί ένας τέτοιος παίκτης στα μισά της περιόδου είναι μια άλλη ιστορία…


Τελευταία νέα

Ο Αλέγκρι δεν φεύγει αν δεν αποζημιωθεί με 20 εκατ. ευρώ!

Η Γιουβέντους έχει αποφασίσει να γυρίσει σελίδα και να βάλει ένα τέλος στη συνεργασία της με τον Μαξ Αλέγκρι. Η...

Στην ίδια κατηγορία