Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ανάγκη για μίνιμουμ έξι σημαντικές προσθήκες, χωρίς καμία υπερβολή

Δημοφιλή

Αυτό που μας δίδαξαν τα πλέι οφ μέχρι σήμερα, είναι αυτό που είχαμε διδαχτεί σε κάποιες φάσεις της σεζόν που η ομάδα κολλούσε εκεί που δεν το περίμενες.

Εγώ δεν είμαι άνθρωπος της ισοπέδωσης επειδή ήρθαν κάποια ανεπιτυχή αποτελέσματα στις λεπτομέρειες οι οποίες εμπεριέχουν και διαιτητικές αποφάσεις. Η ομάδα έχει έναν καλό κορμό για του χρόνου και αυτό είναι δεδομένο. Το θέμα είναι ο σωστός εντοπισμός των ελλείψεων και η άμεση κάλυψή τους.

Τι έλειπε από τον ΠΑΟΚ φέτος; Σε γενικές γραμμές οι εντάσεις και η ταχύτητα, τα νούμερα από τους μεσοεπιθετικούς και προσωπικότητα σε κάποιες στιγμές. Δηλαδή όλα τα στοιχεία που πληρώνονται ακριβά στην αγορά.

Από αυτά που μαθαίνω, ο ΠΑΟΚ έχει κάνει πολύ καλύτερη προεργασία από άλλες χρονιές. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται όλοι μέσα στη Μικράς Ασίας. Αν θεωρήσουμε πως αυτή είναι η αλήθεια και προσθέσουμε το γεγονός πως ο Ιβάν Σαββίδης ξεκαθάρισε πως θέλει έτοιμες και πειστικές λύσεις, τότε η επόμενη χρονιά θα είναι αυτή που πρέπει.

Το κακό στα δικά μου μάτια, είναι πως ο ΠΑΟΚ υπολόγιζε σε κάποια φάση της σεζόν πως θα χρειαστεί λιγότερες προσθήκες το καλοκαίρι. Και το ακόμα πιο κακό, είναι πως ξεκίνησε διαπραγματεύσεις για την διατήρηση παικτών που εν τέλει αποδείχτηκε πως δεν θα έπρεπε.

Θυμήθηκα κάποια πράγματα που μου έλεγαν άνθρωποι του ΠΑΟΚ πριν από κάτι μήνες. Πως ουσιαστικά θα χρειαστεί η ομάδα δύο παίκτες πρώτης γραμμής. Έναν μεσοεπιθετικό και έναν κεντρικό χαφ. Σήμερα τα δεδομένα είναι πολύ διαφορετικά.

Αν θέλουμε να παραδεχτούμε τις ξεκάθαρες ανάγκες της ομάδας, χρειάζεται τουλάχιστον μία πιο πειστική λύση στα μπακ. Δεν γίνεται να πάει μία ομάδα πρωταθλητισμού με παίκτες που απλά κάνουν τα βασικά και με κενά στα χαρακτηριστικά τους. Και η ανάγκη για έναν πιο γρήγορο κυρίως αριστερό μπακ, υπάρχει.

Ο Κούρτιτς φεύγει, μάλλον και ο Ντάντας, επιστρέφει ο Τσιγγάρας. Ο τελευταίος είναι σίγουρα μία αξιόπιστη κάλυψη πίσω από τον Αουγκούστο και βλέπουμε. Ο παίκτης αντί του Κούρτιτς πρέπει να είναι τοπ με άλλα στοιχεία ενώ η φυγή Ντάντας θα πρέπει να επιβάλλει και άλλον παίκτη εκεί. Στη δική μου ατζέντα και νομίζω πλέον πως και στον ΠΑΟΚ, Φελίπε Σοάρες δεν υπάρχει.

Στους μεσοεπιθετικούς εκτός από τα νούμερα, λείπει και ο Νάρεϊ. Δεν ξέρουμε πότε θα επιστρέψει και πως θα είναι. Ευτυχώς ο Τάισον είναι αξιόπιστος, όμως θα χρειαστούμε τουλάχιστον άλλον έναν τοπ. Και μάλιστα άμεσα.

Και πάμε στους φορ, εκεί όπου πλέον δεν υπάρχει ενδεχόμενο ανανέωσης Ολιβέιρα. Αν υπήρχε θα είχε βρεθεί λύση. Εδώ πρέπει να πέσουν λεφτά. Άλλη λύση δεν υπάρχει. Και αν ο Μπράντον δεν ανανεώσει, τότε και εκεί θα πρέπει να υπάρξει η απόφαση για Τζίμα. Θα είναι στα 18 του, θα ψηφίζει.

Στα δικά μου μάτια, είναι αναγκαία και η αναβάθμιση στους στόπερ. Ουσιαστικά μόνο ο Ίνγκασον είναι σταθερά και στο επίπεδο που χρειάζεται ο ΠΑΟΚ στη θέση.

Από τους δύο που σκεφτόταν ο ΠΑΟΚ να κλείσει, φτάσαμε στην ανάγκη για έξι σημαντικές προσθήκες. Μίνιμουμ. Χωρίς καμία υπερβολή.


Τελευταία νέα

Έτοιμος για τη μεγάλη «μάχη» κόντρα στον Ολυμπιακό ο ΠΑΟΚ!

Για τον ημιτελικό του Final-4 Κυπέλλου Ελλάδος Βόλεϊ ανδρών, ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει την Παρασκευή 29 Μαρτίου και ώρα 20:15,...

Στην ίδια κατηγορία