Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Αμοιρίδης: «Έχουμε το ποιοτικότερο ρόστερ»

Δημοφιλή

Στον ραδιοφωνικό σταθμό «City Of Primo» και την εκπομπή «Full Επίθεση», μίλησε ο Κώστας Αμοιρίδης.

Ο ηγέτης του τμήματος βόλεϊ γυναικών του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε  μεταξύ άλλων στον μεγάλο στόχο του πρωταθλήματος αλλά και για για το μπάσκετ και την προσπάθεια του Θανάση Χατζόπουλου.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Αυτοί που μπορούμε πρέπει να βάλουμε πλάτη, για να μπορέσουμε μια ομάδα που θα μας κάνει να νιώθουμε όμορφα και να είμαστε περήφανοι με αυτό που βλέπουμε. Το χρήμα είναι άσχημο πράγμα, κάποιοι δύσκολα βάζουν το χέρι στη τσέπη. Είναι μια προσφορά έκτος από τον ΠΑΟΚ και στην πόλη, γιατί ο ΠΑΟΚ την αντιπροσωπεύει και την κάτι περήφανη. Είναι μια ομάδα- σύμβολο για τη Βόρεια Ελλάδα».

Για την υποστήριξη του στα βαρέα αθλήματα: 

«Τα παιδιά κάνουν καταπληκτική δουλειά. Είναι τμήματα που παλεύουν με τη δική μου βοήθεια και πενιχρά εισόδηματα. Ο Χάρης Μάλλιος αφιερώνει πολλές ώρες και ενέργεια για να μείνουμε σε αυτό το επίπεδο. Το παλεύουμε μαζί, εγώ βάζω σχεδόν όλα τα χρήματα, αυτός τρέχει όλη μέρα. Είμαστε εκεί και η ομάδα μας κάνει περήφανους».

Για την πορεία του τμήματος βόλεϊ γυναικών από τότε που την ανέλαβε:

«Αυτό το τμήμα πριν έξι χρόνια ήταν πρότελευταιο στη Β Εθνική. Ο λόγος που διάλεξα αυτό το τμήμα είναι γιατί το γυναικείο Βόλεϊ είναι το πιο δημοφιλές. Εκεί που ήταν δεν του άξιζε να έχει το όνομα του ΠΑΟΚ. Για αυτό το ανέλαβα. Όταν το ανέλαβα ο έφορος που μου εξηγούσε τις δυσκολίες. Τότε τον ρώτησα αν αυτές δυσκολίες αφορούν μόνο εμάς  ή τις ομάδες που είναι πρώτες. Ο Ολυμπιακός παλιότερα ήταν μονοπώλιο, ο δικός μας ερχομός κινητοποίησε όλο το γυναικείο βόλεϊ, και το πρωτάθλημα έχει ενδιαφέρον, είναι ανταγωνιστικό. Το σημαντικότερο είναι ότι βγάζουμε συνεχώς αθλήτριες, και η μισή Εθνική ομάδα αποτελείται από δικά μας κορίτσια. Αυτή είναι ίσως η μεγαλύτερη προσφορά μας στο άθλημα, πήραμε κάποια ταλέντα που μπορεί να χανόντουσαν, και τους δώσαμε γυμναστές, εγκαταστάσεις, ζεστό περιβάλλον».

Για την ομάδα του ΠΑΟΚ φέτος: 

«Μιλάμε για ένα άθλημα που έχουμε απέναντι ομάδες δυνατές  και με ιστορία. Είμαστε μια ομάδα που έχουμε 14 ικανές παίκτριες. Αν χωρίζαμε την ομάδα στα δύο η μια θα ήταν φαβορί για την πρώτη θέση και η άλλη για την 3-4. Πέρσι αν δεν τραυματιζόταν η Λι θα το παίρναμε το πρωτάθλημα και φέτος πιστεύω ότι αν δεν έχουμε καμιά ατυχία, θα το πάρουμε το πρωτάθλημα. Ας κρατήσουμε όμως χαμηλά τη μπάλα, όπως λέω πάντα».

Για την απόφαση να μετακινηθεί η έδρα της ομάδας από τη Μίκρα στο Παλατάκι:

«Παίζαμε στη Μίκρα που είναι ένα μικρό γήπεδο, που γεμίζει εύκολα. Το Παλατάκι είναι μια έδρα που τη νοιώθουμε σαν το σπίτι μας και για αυτό μεταφερθήκαμε στο Παλατάκι. Έχει κόσμο που έρχονται, έχει και δύο τρεις φίλαθλους που ταξιδεύουν όπου πάει η ομάδα, ακόμα και εκτός Ελλάδας. Έχουμε κόσμο, αλλά όχι από τους οργανωμένους. Όταν πάμε στην ΑΕΚ έχει 350 άτομα, σε ένα μικρό γήπεδο, τα ίδια γίνονται στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Εμείς σε αυτό το επίπεδο δεν έχουμε βοήθεια  από τους οργανωμένους. Αλλά ο καθένας κάνει αυτό που νιώθει, εμείς είμαστε εκεί, κάνουμε την προσπάθεια μας. Όποιος το νιώθει θα έρθει, όχι επειδή του το ζητάμε».

Για την πορεία του τμήματος βόλεϊ και τους δικούς του στόχους:

«Πρόπερσι πήραμε το Κύπελλο, έχουμε πρωταθλήματα στις νεάνιδες. Πέρσι στο γυναικών μείναμε τρίτοι, παρά την ατυχία και θα μπορούσαμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Φέτος έχουμε το 6/6 και συνεχίζουμε. Φέτος πιστεύω ότι έχουμε το ποιοτικότερο ρόστερ, και αντικειμενικά είμαστε η καλύτερη ομάδα. Βέβαια αυτό δε σημαίνει ότι θα πάρεις τα αποτελέσματα. Πρέπει να υπάρχει κλίμα, πάθος, όραμα, ένας καλός προπονητής. Παίζουν πολλά ρόλο. Ας κατακτήσουμε πρώτα το πρωτάθλημα και μετά πάντα κοιτάς ψηλότερα».

Για το μπάσκετ και την προσπάθεια του Θανάση Χατζόπουλου: 

«Στο μπάσκετ γίνεται μια δύσκολη προσπάθεια. Τόσα χρόνια παλέυει με τα προβλήματα. Ευτυχώς ήρθε ο κύριος Χατζόπουλος, έβαλε την ενέργεια και τα χρήματα του, και ο κόσμος στηρίζει αρκετά. Θέλω και ελπίζω, γιατί δεν υπάρχουν πολλές προοπτικές, ότι ο κόσμος θα βοηθήσει περισσότερο, για να μπορέσουμε σε κάποια φάση να καταστήσουμε υγείες αυτό το τμήμα που ταλαιπωρείται 15 χρόνια. Στο μπάσκετ χρειάζονται μεγάλα νούμερα για να μπορέσεις να είσαι αξιοπρεπής. Με τη βοήθεια του κόσμος και με διάθεση και μεράκι, μπορούμε να έχουμε ελπίδες».

Για το σπίτι της Άρσης Βαρών στη Σταυρούπολη: 

«Ανήκει σε ένα φορέα στο κράτος, εμείς ενδιαφερθήκαμε αν θα μας το έδινε η πολιτεία. Είχα πει ότι αν μας το δώσει το κράτος , θα βάλω τα χρήματα για να το αγοράσω. Είναι ένα μεγάλο κτήριο που θα μπορούσε να στεγάσει πολλά αθλήματα. Σήμερα το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, εκτός από το ότι δεν υπάρχουν πολλοί με χρήματα, είναι ότι δεν έχουμε ανθρώπους με διάθεση. Υπάρχει ο κύριος Κατσαρής που τρέχει για όλα, και από πίσω δεν υπάρχει άνθρωπος. Θα έπρεπε σε αυτό το ζήτημα να υπάρχει ένας άνθρωπος που να το τρέξει αυτό, να πάμε στον υπουργό, να βάλουμε δικηγόρους. Κάπου εχεί χάθηκε το πράγμα, ενώ το ξεκινήσαμε. Ίσως αν υπήρχε αυτός ο άνθρωπος, να το είχαμε πάρει».

Για το αν σκέφτεται να αναλάβει κάποια στιγμή τη διοίκηση του ΑΣ ΠΑΟΚ

«Το θέμα του προέδρου του ΑΣ είναι καυτό υπό πολλές έννοιες. Μέσα από ένα υγιή ερασιτέχνη μπορεί να υπάρχει υγεία και στις ΠΑΕ και ΚΑΕ. Δυστυχώς σήμερα έχουμε μόνο έναν πρόεδρο και από πίσω δεν υπάρχει τίποτα. Εμένα δυστυχώς οι δουλειές μου δεν μου το επιτρέπονται, χρειάζεται χρόνος, για όλα τα τμήματα. Όλα αυτά δε γίνονται από μόνα τους. Τόσα τμήματα, με πρώτες ομάδες , ακαδημίες. Όλα αυτά έχουν ανάγκες μετακίνησης. Όλα αυτά συν το να νοικοκυρέψεις τα λίγα χρήματα που έχει ο ΑΣ. Εγώ δυστυχώς δεν έχω αυτό το χρόνο, ούτε και την ενέργεια για να το τρέξω. Πριν από δέκα χρόνια ίσως και να υπήρχαν λίγες πιθανότητες».

 


Τελευταία νέα

Μόνο ο ΠΑΟΚ κι η Πλζεν είναι από τώρα στους «16»

Ο ΠΑΟΚ κι η Βικτόρια Πλζεν είναι οι μόνες ομάδες που εξασφάλισαν την πρωτιά στον όμιλό τους από την...

Στην ίδια κατηγορία