Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αλήθειες και ψέματα για την ΕΠΟ

Δημοφιλή

Πολύ μεγάλη αίσθηση προκάλεσε το μεγάλο ρεπορτάζ στο περασμένο φύλλο της FORZA, με την έρευνα και το αποκλειστικό θέμα για τις επερχόμενες  εκλογές στην ΕΠΟ. Ένα ρεπορτάζ που φανέρωνε τη δυναμική την οποία εξακολουθεί να έχει η παράταξη την οποία υποστηρίζει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ένα ρεπορτάζ και μία πραγματικότητα που πολλοί θα ήθελαν να διαψεύσουν, αλλά δεν μπορούν.

Η FORZA αποκάλυψε στο ευρύ κοινό, κάτι που ΟΛΟΙ οι εμπλεκόμενοι γνωρίζουν. Με βάση αυτό, ο ΠΑΟΚ και η παράταξη που στηρίζει, ήταν είναι και θα είναι ο ισχυρός πόλος ενόψει και των επόμενων εκλογών. Όπως πριν, έτσι και τώρα, ο ΠΑΟΚ έχει μαζί του, αρραγές και απόλυτα ενωμένο το Βόρειο τόξο της χώρας με τις Ενώσεις Μακεδονίας και Θράκης. Είναι αυτές οι 17 Ενώσεις, που αποτελούν την μεγάλη και κυρίαρχη βάση! Μαζί με αυτές υπάρχει ξεκάθαρη πλειοψηφία σε Ήπειρο και Θεσσαλία, ενώ μαζί συμπλέουν και πολλές Ενώσεις από τα νησιά, την Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα. Σήμερα, η παράταξη στηρίζεται καθαρά και βάσιμα από 30 τουλάχιστον Ενώσεις, οι οποίες θα αυξηθούν  και φυσικά υπάρχει πάντα το μέτωπο των ομάδων σε πρώτη και δεύτερη κατηγορία που θα διαμορφώσει ένα πανηγυρικό –για τον ΠΑΟΚ- αποτέλεσμα.

Ο ΙΣΧΥΡΟΣ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΟΙ ΟΡΟΙ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν ήταν, είναι και θα είναι ο κυρίαρχος, εκείνος που ελέγχει πλήρως την κατάσταση. Ο ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη που πρωταγωνίστησε στο να καθαρίσει σε μεγάλο ποσοστό το ποδόσφαιρο από την λαίλαπα της Οργάνωσης, ο ΠΑΟΚ που είχε κυρίαρχο ρόλο στην παρουσία ξένων ανεπηρέαστων διαιτητών, στη λειτουργία του VAR και σε ένα ποδόσφαιρο στο οποίο όλοι έχουν ίσα δικαιώματα, όπου όλοι μπορούν να διεκδικήσουν και να κερδίσουν στόχους με μεγαλύτερη δικαιοσύνη σε σχέση με ότι συνέβαινε τα τελευταία 20 χρόνια.

Παρ’ όλα αυτά και όπως τόνισε η FORZA σε πολλά ρεπορτάζ, ο ΠΑΟΚ παραμένει ανοικτός σε συνεννοήσεις για την επόμενη ημέρα, με δυνάμεις του ποδοσφαίρου που φυσικά έχουν κοινές ιδέες και επιδιώξεις με αυτόν και φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με την Εγκληματική Οργάνωση που διέλυσα τα πάντα τα περασμένα χρόνια.

ΜΟΝΟΣ Ή ΣΕ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ

Όπως τονίστηκε στο προηγούμενο φύλλο και μέσα στην σημερινή Εκτελεστική Επιτροπή, αλλά και μεταξύ των Ενώσεων, υπάρχουν δυνάμεις που επιθυμούν την συνεννόηση μεταξύ των μεγάλων ΠΑΕ (ΠΑΟΚ και ΑΕΚ δηλαδή) που εξακολουθούν να έχουν τον πρώτο λόγο σε κάθε εξέλιξη.

Μέσα στα πλαίσια αυτής της συνεννόησης βέβαια, ο ΠΑΟΚ δεν θα δεχθεί όρους για όλους όσους μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην επόμενη μέρα της Ομοσπονδίας. Μία τέτοια διαδικασία δεν έχει νόημα να ανοίξει. Στον ΠΑΟΚ δεν έχουν καμία τέτοια διάθεση.

Κάπως έτσι όλοι πρέπει να αντιληφθούν ότι και στην επόμενη μέρα της Ομοσπονδίας, είτε ο ΠΑΟΚ και η παράταξη που στηρίζει θα είναι οι κυρίαρχοι και θα καθορίσουν τις εξελίξεις, είτε θα προκύψει μία καθαρή συνεννόηση με άλλες δυνάμεις που θα προχωρήσουν με βάση και το τωρινό Συμβούλιο.

Όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν το επόμενο χρονικό διάστημα.

ΟΙ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕΔΕ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΕΣ

Όσοι γνωρίζουν καλά το παρασκήνιο εντός και εκτός Ομοσπονδίας έχουν αντιληφθεί εδώ και καιρό τις προσπάθειες του εκτελεστικού γραμματέα  Αλέξη Δέδε. Ο συγκεκριμένος που φυσικά πρόσκεινται στην ΑΕΚ, έχει κάνει πολλές κινήσεις για να δρομολογήσει μία συμμαχία ΑΕΚ-Ολυμπιακού, κινήσεις που φυσικά έγιναν αντιληπτές από πολλά στελέχη της Ομοσπονδίας. Και μόνο το γεγονός ότι οι ερυθρόλευκοι κύκλοι που έβαλλαν εναντίον του καθημερινά έχουν σταματήσει αυτή την προσπάθεια,  φανερώνει το πόσο κοντά έχει βρεθεί ο Δέδες με τον Ολυμπιακό.  Το… προσπαθεί πολύ ο σημερινός εκτελεστικός γραμματέας για να έχει θέση στην επόμενη ημέρα της ΕΠΟ, μετά από όλα όσα έχουν συμβεί όμως και έχουν γίνει αντιληπτά, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πετύχει τον στόχο του.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Μέχρι τις εκλογές στην ΕΠΟ που έχουν προγραμματιστεί για τα τέλη Ιουλίου, μεμονωμένη εκλογική αναμέτρηση υπάρχει μόνο στην ΕΠΣ Φωκίδας που δεν παρουσιάζει και ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού είναι λίγο-πολύ αναμενόμενο το αποτέλεσμα. Από εκεί και πέρα θα έχουν ενδιαφέρον οι ισορροπίες που θα διαμορφωθούν στις δύο πρώτες κατηγορίες. Θυμίζουμε ότι παρά τις όποιες προσπάθειες του Αυγενάκη και των όποιων συνεργατών του, το εκλογικό σύστημα δεν διαφοροποιείται.

ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Ο Βαγγέλης Γραμμένος που είχε καλές και κακές στιγμές στο διάστημα προεδρίας του φυσικά και θα μπορούσε να είναι ένας υποψήφιος για την επόμενη ημέρα της ΕΠΟ. Από εκεί και πέρα, όμως, γίνονται διαβουλεύσεις και για άλλα πρόσωπα κοινής αποδοχής που θα μπορούσαν να αναλάβουν. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά μια και υπάρχουν ακόμη πολλοί μήνες μέχρι την οριστικοποίηση των επιλογών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Από Δανία η σφυρίχτρα του ντέρμπι του ΠΑΟΚ

ους ορισμούς των διαιτητών για τα παιχνίδια της δεύτερης αγωνιστικής των Play Off της Super League ανακοίνωσε η ΚΕΔ,...

Στην ίδια κατηγορία