Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ακόμη μια κίνηση του Ιβάν Σαββίδη με ΟΛΘ

Δημοφιλή

Σύμβαση υποπαραχώρησης με την Dimera Land&Property Ltd, εταιρεία συμφερόντων Σαββίδη, ετοιμάζεται να υπογράψει -αν δεν το έχει κάνει ήδη- ο ΟΛΘ για τις πρώην αποθήκες ΠΑΕΓΑ. To μεγάλο κτήριο (της πρώην Γενικών Αποθηκών) στη χερσαία ζώνη του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον ισχυρών επίδοξων μνηστήρων καθότι σε νευραλγική θέση.

Η διάρκεια της υποπαραχώρησης ανέρχεται σε 15 έτη με δυνατότητα μονομερούς παράτασης 13 ετών. Σε κάθε περίπτωση, η υποπαραχώρηση μπορεί να παραταθεί ως τη λήξη της σύμβασης παραχώρησης των λιμενικών εγκαταστάσεων από τον OΛΘ.

Ο OΛΘ θα εισπράττει 410 χιλ. ευρώ ετησίως (το μίσθωμα θα αναπροσαρμόζεται κατά 1% ανά έτος), ενώ προβλέπεται περίοδος χάριτος ως προς την καταβολή του για 21 μήνες από την ημερομηνία ανάθεσης. Η Dimera Land & Property θα προχωρήσει σε επένδυση ανακατασκευής και αξιοποίησης του κτηρίου.

Προβλέπεται εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, για τη φάση της ανακατασκευής και 500 χιλ. ευρώ, για τη φάση αξιοποίησης/εκμετάλλευσης ακινήτου. Πρόκειται για τις παλαιές καπνικές αποθήκες, συνολικής επιφάνειας 13.700 τ.μ., τις οποίες θα μισθώσει η Deloitte, για να μεταφέρει εκεί το Deloitte Alexander Competence Center (DACC).

πηγή: euro2day-banks.com.gr


Τελευταία νέα

Ενισχυμένος ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ

Ο ΠΑΟΚ καλείται ν’ αφήσει πίσω του την κάκιστη εμφάνιση στο ματς με τη Λαμία και να επικεντρωθεί στο...

Στην ίδια κατηγορία