Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

“Aισθάνομαι περήφανος για την προσπάθεια μας”

Δημοφιλή

Ο Μιλένκο Τέπιτς κάνει τον απολογισμό της χρονιάς στη FORZA,  θυμάται τις καλές και κακές στιγμές που έζησε πέρυσι στο «Παλατάκι» και μιλάει για το μέλλον: τόσο το δικό του όσο και του ΠΑΟΚ.

Τρεις εβδομάδες μετά το τέλος των υποχρεώσεών του με τον ΠΑΟΚ, ο Μιλένκο Τέπιτς μιλάει από το Βελιγράδι στη FORZA.

-Ήταν μια παράξενη χρονιά. Τι γεύση σου άφησε αυτή η σεζόν; Πώς θα την θυμάσαι σε μερικά χρόνια;

«Ίσως σε μερικά χρόνια η γεύση να είναι λίγο διαφορετική από την τωρινή. Κρατάω ορισμένα  θετικά στοιχεία στη διάρκεια της σεζόν, αλλά σίγουρα το τέλος μου αφήνει αρνητικά συναισθήματα. Αυτό που νιώθω είναι λύπη, γιατί με όσα δείξαμε στο πρώτο μισό της σεζόν, πραγματικά πιστεύω ότι αν η ομάδα έμενε αναλλοίωτη θα είχαμε πετύχει πολλά περισσότερα. Πετύχαμε μερικές σπουδαίες νίκες, φτάσαμε στον τελικό του Κυπέλλου μετά από είκοσι χρόνια, είχαμε μια καλή πορεία στο Basketball Champions League, η οποία βέβαια, θα μπορούσε να είναι ακόμα καλύτερη. Αν λάβουμε υπόψιν, όμως, όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε κατά τη διάρκεια της σεζόν, είμαι πραγματικά περήφανος για την προσπάθεια των παικτών και όλων των μελών της ομάδας. Καταφέραμε να τελειώσουμε τη σεζόν ως ομάδα και να παίξουμε με πάθος μέχρι το τελευταίο λεπτό της»

-Αν είχες τη δυνατότητα, ποιο παιχνίδι από όσα έδωσε ο ΠΑΟΚ μέσα στην χρονιά θα ήθελες να ξαναπαίξεις;

«Νομίζω το πρώτο παιχνίδι απέναντι στην ΑΕΚ στα πλέι οφ του Basketball Champions League. Είχαμε προβλήματα, η ομάδα έκανε μόνο 1-2 προπονήσεις πριν από εκείνο το ματς και έτσι δεν είχαμε την απόδοση που θέλαμε. Αν το ματς ήταν μια εβδομάδα αργότερα, πραγματικά πιστεύω ότι θα είχαμε προκριθεί στα προημιτελικά. Στον τελικό με τον Παναθηναϊκό κάναμε ό,τι μπορούσαμε, παίξαμε ένα καλό παιχνίδι και μερικά λάθη απειρίας στο τέλος μας κόστισαν το τρόπαιο»

-Πόσο δύσκολο είναι για έναν παίκτη με τις παραστάσεις και την εμπειρία σου, να είναι απλήρωτος και να μπαίνει στο λεωφορείο μαζί με μόνο πέντε επαγγελματίες συμπαίκτες του για να πάει στην Πάτρα και να παίξει με τον Προμηθέα;

«Δεν είναι εύκολο για κανέναν και όσο περνάνε τα χρόνια, δεν είναι και τόσο συνηθισμένο. Συνέβη φέτος, όμως στον ΠΑΟΚ. Πρέπει να πάρεις μια απόφαση: είτε να φύγεις, όπως έκαναν κάποια παιδιά και σίγουρα δεν μπορώ να τους κατηγορήσω, είτε να δώσεις το 100% ως το τέλος, όπως κάναμε εμείς. Προσπαθήσαμε να δώσουμε το 100% και νομίζω αυτό φάνηκε στο παρκέ ακόμα και στον τελευταίο αγώνα με τον Προμηθέα»

-Σίγουρα δεν είναι δουλειά σου, αλλά τι πιστεύεις ότι φταίει και ο ΠΑΟΚ δεν έχει βρει έναν άνθρωπο που να μπορεί να του δώσει οικονομική σταθερότητα;

«Πραγματικά δεν ξέρω… Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ είναι πολύ μεγάλη ομάδα για να αντιμετωπίζει τέτοιου είδους προβλήματα. Προφανώς και ένας επενδυτής θα βοηθούσε, όπως είδαμε σε άλλες ομάδες στην Ελλάδα, με μικρότερη ιστορία από τον ΠΑΟΚ, που βρήκαν όμως σταθερότητα. Έτσι είναι ο επαγγελματικός αθλητισμός. Αν ο ΠΑΟΚ θέλει να μείνει σε αυτό το επίπεδο και να ανταγωνίζεται με τους καλύτερους σε Ελλάδα και Ευρώπη, θα πρέπει να βρεθεί μια λύση»

“ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕΙΝΩ, ΑΡΚΕΙ…”

Το τοπίο παραμένει θολό όσο αφορά την επόμενη μέρα της ομάδας του ΠΑΟΚ, ωστόσο στο… βάθος υπάρχουν και οι σκέψεις για την ομάδα της επόμενης σεζόν.

Μετά το πέρασμά του από τον Δικέφαλο τη σεζόν 2015-2016, ο Μιλένκο Τέπιτς έπαιξε πέρυσι για δεύτερη χρονιά στο «Παλατάκι» και όπως είναι λογικό οι δεσμοί του με την ομάδα έγιναν ακόμα πιο δυνατοί. Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι αν οι συνθήκες στον ΠΑΟΚ ήταν κανονικές, ο Σέρβος θα είχε ήδη ανανεώσει το συμβόλαιό του ή έστω θα θεωρούταν «σίγουρος» για το ρόστερ της νέας σεζόν.

Παρά το γεγονός, όμως, ότι η αβεβαιότητα κυριαρχεί για την ώρα στα διοικητικά του ΠΑΟΚ, ο Τέπιτς δεν κλείνει την πόρτα. Το αντίθετο, μάλιστα, καθώς τονίζει ότι αν ο ΠΑΟΚ είναι σε θέση να είναι ανταγωνιστικός σε ένα σοβαρό επίπεδο, τότε αυτός από την μεριά του θα ήθελε να παραμείνει στη Θεσσαλονίκη:

«Είμαι πολύ χαρούμενος στον ΠΑΟΚ. Είμαι δεμένος με την ομάδα, τους φιλάθλους, την πόλη… Όλα εξαρτώνται όμως από τις φιλοδοξίες που θα έχει η ομάδα και πόσο σοβαρό θα είναι το πρότζεκτ της. Αν ο ΠΑΟΚ είναι σε θέση να είναι ανταγωνιστικός σε ένα σοβαρό επίπεδο, θα ήμουν πολύ χαρούμενος να ήμουν μέλος αυτής της προσπάθειας. Αυτό που δεν θέλω είναι η υπάρχει η αβεβαιότητα που υπήρχε φέτος καθ’όλη τη διάρκεια της σεζόν. Δεν το λέω μόνο για τα χρήματα, αλλά και για την ατμόσφαιρα που δημιουργείται γύρω από την ομάδα, η οποία επηρεάζει τους παίκτες και κατ’ επέκταση τις φιλοδοξίες και τους στόχους της. Αυτό είναι το μόνο που πρέπει να λυθεί για να θέλω εγώ να παίξω στον ΠΑΟΚ και τη νέα σεζόν».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Χρόνια Πολλά ΠΑΟΚάρα!

Σαν σήμερα πριν από ακριβώς 98 χρόνια το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ενέκρινε σχετική αίτηση του πρώτου διοικητικού συμβουλίου του ΠΑΟΚ...

Στην ίδια κατηγορία