Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αυτός είναι ο Κοτάρσκι

Δημοφιλή

Ο ΠΑΟΚ προχωρά σε ριζική αλλαγή της ομάδας των τερματοφυλάκων, με τον Ντόμινικ Κοτάρσκι να έχει στο προσκήνιο. Οι «ασπρόμαυροι» κινούνται για την απόκτησή των δικαιωμάτων του από τον Άγιαξ, στον οποίο ανήκει.

Στο άκουσμα του ονόματος του Ντόμινικ Κοτάρσκι, άπαντες θέλησαν να βρουν τρόπο να ξετυλίξουν το κουβάρι του σκεπτικού της κίνησης για την απόκτηση του 22χρονου τερματοφύλακας, που φέτος έκανε μια γεμάτη σεζόν στο πρωτάθλημα Κροατίας, με τη φανέλα της Γκόριτσα.

Ο Κοτάρσκι ξεκίνησε την καριέρα του από τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ, ενός συλλόγου που ξεχωρίζει στην Κροατία καθώς συχνά εξάγει, από τις ακαδημίες του, ποδοσφαιριστές που κάνουν «ηχηρές» μεταγραφές. Όταν το 2019, μια ομάδα όπως ο Άγιαξ, που έχει ακαδημία πρότυπο, φτάνει να αποκτήσει ποδοσφαιριστή από άλλη ακαδημία, τα φώτα στρέφονται σε εκείνον. Μετά από δυο χρόνια στον Άγιαξ Β, ο Κοτάρσκι επέστρεψε στην Κροατία και πήρε γάντια βασικού στην Γκόριτσα. Με τη βοήθεια των αριθμών, επιχειρούμε να «διαβάσουμε» τα αγωνιστικά στοιχεία του Ντόμινικ Κοτάρσκι, προκειμένου να μην είναι ένας «άγνωστος Χ», δίνοντας τις πρώτες απαντήσεις σε πέντε ερωτήματα.

ΤΟ ΣΤΥΛ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΓΚΟΡΙΤΣΑ

Η ομάδα στην οποία αγωνιζόταν τερμάτισε στην έκτη θέση, σε σύνολο δέκα ομάδων. Ο Κοτάρσκι είχε συμμετοχή στο χτίσιμο παιχνιδιού καθώς χρειαζόταν πολλές φορές να δώσει λύσεις με μακρινές μεταβιβάσεις της μπάλας.

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Ο Ντόμινικ Κοτάρσκι είχε κατά μέσο όρο 33 πάσες ανά 90λεπτο φέτος, στην Γκόριτσα, με τον Πασχαλάκη να τελειώνει τη σεζόν με μέσο όρο 24 πάσες και τον Τόμας Βαντσλικ του Ολυμπιακού με 26 πάσες.

Αντιλαμβάνεται κανείς πως για μια ομάδα που είναι στα μέσα της βαθμολογίας, η οποία δέχεται πίεση ψηλά, ήταν ζητούμενο να έχει τερματοφύλακα που μπορεί να σταθεί και σε αυτό τον τομέα και ο Κροάτης παίζει αρκετά με τα πόδια.

ΤΑ ΓΕΜΙΣΜΑΤΑ

Φτάνουμε σε ένα κομβικό σημείο καθώς έγινε μεγάλη κουβέντα αναφορά με την αδυναμία του Αλέξανδρου Πασχαλάκη να βελτιώσει το παιχνίδι του με τα πόδια και ειδικά τις μακρινές μεταβιβάσεις.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Πασχαλάκης έχει φέτος κατά μέσο όσο επτά μακρινές μπαλιές, με τον Κοτάρσκι στη Γκόριτσα να έχει κατά μέσο όρο 13. Ο Κροάτης είχε ποσοστό ευστοχίας στο 70% και ο Πασχαλάκης στο 65%.

ΣΟΥΤ ΑΠΟ ΚΟΝΤΙΝΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ

Ο Κοτάρσκι δεχόταν φέτος κατά μέσο όρο 4,1 σουτ από κοντινή απόσταση, η οποία ορίζεται μέχρι το ύψος του πέναλτι, έχοντας ποσοστό αποκρούσεων στο 57%. Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης από την πλευρά του δεχόταν κατά μέσο όρο 3,4 σουτ, με ποσοστό αποκρούσεων στο 70%.

Στα σουτ μέσης απόστασης, ο Κοτάρσκι είχε 74% αποτελεσματικότητα σε 3,9 σουτ ανά 90λεπτο και ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης είχε 66% αποτελεσματικότητα σε 2,8 σουτ ανά 90λεπτο.

Σε σουτ μακρινής απόστασης, ο Κροάτης είχε 96% αποτελεσματικότητα σε 3,6 σουτ ανά 90λεπτο και ο κίπερ του ΠΑΟΚ είχε 87% αποτελεσματικότητα σε 2,6 σουτ ανά 90λεπτο.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΞΟΔΩΝ

Ο Ντόμινικ Κοτάρσκι είναι από τους τερματοφύλακες που προσπαθεί να βγαίνει στη μπάλα με στόχο να τη μπλοκάρει, χωρίς να παίρνει ρίσκα. Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης έχει διαφορετική διαχείριση τέτοιων φάσεων, καθώς πολλές φορές προσπαθεί να παρέμβει με γροθιές για να διώξει τη μπάλα.

Η ΠΡΩΤΗ ΣΚΕΨΗ ΛΟΓΩ ΗΛΙΚΙΑΣ

Κακά τα ψέματα. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκαν οι περισσότεροι στο άκουσμα του ενδιαφέρον για την απόκτηση ενός 22χρονου τερματοφύλακα ήταν ένα. Η βοή της Τούμπας. Αυτό είναι ένα κριτήριο που πάντα θα παίζει το ρόλο του, σε μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ.

Σε μια ομάδα ιδιαίτερη, απαιτητική, με ένα γήπεδο που μπορεί να σε αποθεώσει και να σου δώσει φτερά, και μπορεί μέσα σε ένα λεπτό να σε «δικάσει», με τον εκάστοτε ποδοσφαιριστή να καλείται να διαχειριστεί όποια από τις καταστάσεις βιώσει.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Δολοφονία Λυγγερίδη: Νέα εντάλματα για συλλήψεις

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το πώς «έδεσε» η Ελληνική Αστυνομία την υπόθεση και οδήγησε στην...

Στην ίδια κατηγορία