Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αυτοί που άνοιξαν την αυλαία

Δημοφιλή

Η απόκτηση του Λούκας Τέιλορ ανακοινώθηκε και επίσημα την περασμένη Τρίτη, έστω και αν η συμφωνία με τον Βραζιλιάνο αμυντικό είχε επιτευχθεί πολλές ημέρες πριν.

Σε κάθε περίπτωση, ο πρώην παίκτης της Ντνίπρο άνοιξε το φετινό κύκλο των μεταγραφικών κινήσεων του ΠΑΟΚ. Τι πέτυχαν και τι όχι οι… προκάτοχοι του, εκείνοι, δηλαδή, οι ποδοσφαιριστές, που από το 2013 και μετά αποτέλεσαν τα πρώτα αποκτήματα κάθε θερινής περιόδου;

Στις 9 Ιουνίου 2013 είχε ανακοινωθεί η συμφωνία με τον Ισπανό κεντρικό αμυντικό Ινίγο Λόπεθ, ο οποίος προέρχονταν από τριετή θητεία στην ομάδα της Γρανάδα. Ο Χουμπ Στέφενς δεν τον… άντεξε για παραπάνω από έξι μήνες, προτίμησε να κάνει τον Τζαβέλλα στόπερ και να δοκιμάζει Σεπτέμβριο μήνα στη Μεσημβρία τον Γερμανό Μάντλουγκ (τελικά δεν αποκτήθηκε) για να καλύψει το κενό στο κέντρο της άμυνας. Χωρίς αμφιβολία, μια από τις πλέον αποτυχημένες επιλογές της τελευταίας δεκαετίας.

Ο Εγιάλ Γκολάσα είχε τραβήξει την προσοχή των ανθρώπων του ΠΑΟΚ, όταν είχαν υποδεχθεί τη Μακάμπι Χάιφα (3-2) για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ της σεζόν 2013-14. Ο Ισραηλινός μεσοεπιθετικός, η απόκτηση του οποίου από το Δικέφαλο είχε ανακοινωθεί στις 24 Ιουνίου 2014, δεν επιβεβαίωσε τις προσδοκίες τους, αφού στα δύο χρόνια θητείας του στην Τούμπα δεν άφησε κανένα στίγμα. Από το 2016, όταν και επέστρεψε στην πατρίδα του, ο Γκολάσα έχει ριζώσει στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

«Πακέτο» από τον ΠΑΣ Γιάννινα είχαν αφιχθεί στις 25 Ιουνίου 2015στην Τούμπα οι Χάρης Χαρίσης και Νίκος Κοροβέσης (η σχετική συμφωνία είχε επιτευχθεί τρεισήμισι μήνες πιο πριν). Ο Χαρίσης άντεξε στην Τούμπα για δύο σεζόν, ακολούθησαν διαδοχικοί δανεισμοί σε ομάδες του Βελγίου (Σεντ Τρούιντεν, Κορτράικ), μέχρι που πριν από δύο χρόνια παραχωρήθηκε στον Ατρόμητο. Aκόμη λιγότερο έμεινε ο Κοροβέσης στο ρόστερ του ΠΑΟΚ, αφού μετά από ενάμισι χρόνο γύρισε-ως δανεικός-στον ΠΑΣ Γιάννινα. Οριστικά παρελθόν αποτέλεσε το καλοκαίρι του 2017, όταν μεταπήδησε στον Πλατανιά.

Οι Λέο Μάτος και Γεβγέν Σάκχοφ, προερχόμενοι από την Ντνίπρο, αποτέλεσαν τις πρώτες καλοκαιρινές μεταγραφές του 2016, μια και η απόκτησή τους είχε ανακοινωθεί ήδη από τις 6 Ιουνίου. Με 168 συμμετοχές, 26 γκολ και δεκαέξι ασίστ, ο Βραζιλιάνος μπακ (νυν παίκτης της Βάσκο Ντα Γκάμα) ήταν από τους βασικούς πρωταγωνιστές στην πορεία κατάκτησης τίτλων. Αλλά και του Ουκρανού κεντρικού χαφ αποδείχτηκε μια ιδιαίτερα χρήσιμη κίνηση, που «έβγαλε τα λεφτά» της.

Το ακριβώς αντίθετο ίσχυσε στην περίπτωση του Γεβγέν Χατσερίντι, που είχε υπογράψει τριετές συμβόλαιο ήδη από τις 31 Μαΐου 2018 αφήνοντας πίσω του τη δεκαετή παρουσία στην Ντιναμό Κιέβο,. Ωστόσο, με την ολοκλήρωση του πρώτου μισού της σεζόν τέθηκε ουσιαστικά στο περιθώριο, λύνοντας τη συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ στο τέλος της περιόδου.

Eξάλλου, στο τέλος της σεζόν 2016-2017 ο ΠΑΟΚ επένδυσε κοντά στο ένα εκατομμύριο ευρώ για να πάρει τον Δημήτρη Λημνιό από τον Ατρόμητο (στις 10 Μαΐου έγινε η σχετική ανακοίνωση). Τρία χρόνια αργότερα η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ θα εισέπραττε τριπλάσιο ποσό από την παραχώρηση του διεθνή μεσοεπιθετικού στην ομάδα της Κολωνίας.

Οσο για τους Ροντρίγκο Σοάρες και Στέφαν Σβαμπ, που άνοιξαν την αυλαία των μεταγραφών την τελευταία διετία (8 Ιουνίου 2019 και 1 Αυγούστου 2020 αντίστοιχα) παραμένουν κάτοικοι Τούμπας.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

ΠΑΟΚτσήδικη «τρέλα» στην Stark Arena (video)

Απίθανη ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι οπαδοί της Παρτιζάν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για την 32η αγωνιστική της Euroleague, εκφράζοντας...

Στην ίδια κατηγορία