Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αυτό που λείπει πίσω από το φορ

Δημοφιλή

Το ρόστερ του ΠΑΟΚ αποτελείται από αρκετούς παίκτες αριθμητικά. Τα συμβόλαια της πρώτης ομάδας είναι περισσότερα των 30. Έστω και έτσι όμως είναι σίγουρο ότι θα γίνουν αλλαγές. Πολύ ιδιαίτερη είναι η κατάσταση που επικρατεί τους μεσοεπιθετικούς του Δικεφάλου, εκεί όπου υπάρχει πληθώρα λύσεων, αλλά μέσα από την ανάλυση που γίνεται αποδεικνύεται ότι λείπουν κάποια χαρακτηριστικά τα οποία είναι απαραίτητα.

Είτε μιλάμε για το κλασσικό 4-2-3-1 του Λουτσέσκου, είτε για άλλον σχηματισμό, στο σύγχρονο ποδόσφαιρο υπάρχουν εκείνοι οι μεσοεπιθετικοί που αγωνίζονται στα άκρα ή πίσω από τον φορ. Είτε είναι winger, είτε επιτελικοί, είτε 8-10άρια, είναι μία συγκεκριμένη λίστα που κάνει τα πάντα μέσα στο γήπεδο, κυρίως όμως από το κέντρο και μπροστά.

Είναι εκπληκτικό ότι στο ρόστερ του αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ, έχει ούτε λίγο, ούτε πολύ 15(!) τέτοιους μεσοεπιθετικούς. Είναι Έλληνες, είναι ξένοι, είναι μικροί, μεγάλοι, παλιοί ή καινούριοι στην ομάδα. Για να τους θυμηθούμε: Αντελίνο Βιεϊρίνια, Ομάρ Ελ Καντουρί, Τόμας Μουργκ, Σίντζι Καγκάβα, Γιώργος Βρακάς, Γιάννης Κωνσταντέλιας, Χρήστος Τζόλης, Αμρ Ουάρντα, Λάζαρος Λάμπρου, Βλάντιμιρ Μπράντονιτς, Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Γιώργος Κούτσιας, Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, Ζήσης Χατζηστραβός, Αντώνης Γαϊτανίδης

Οι συγκεκριμένοι ανήκουν στον ΠΑΟΚ και ανεξάρτητα από τις θέσεις που έπαιζαν πέρυσι, ανεξάρτητα από το ότι κάποιοι δεν αγωνίστηκαν πολύ ή δεν ήταν στην ομάδα και μπορεί φέτος να παίξουν στον ΠΑΟΚ Β, το ξεκίνημα της σεζόν τους βρίσκει σε φάση ετοιμότητας και διαθεσιμότητας για την πρώτη ομάδα και για τον συγκεκριμένο χώρο του γηπέδου, πίσω δηλαδή από τον φορ.

Βλέποντας τους 15 αυτούς ποδοσφαιριστές γίνεται αντιληπτό ότι υπάρχουν πιθανά… δεκάρια, παίκτες που χαρακτηρίζονται ως οκταροδεκάρια, ποδοσφαιριστές με ευχέρεια να αγωνιστούν και σε δύο διαφορετικές θέσεις (αυτοί είναι πάρα πολλοί), λείπουν όμως παίκτες γραμμής, ακραίοι μεσοεπιθετικοί με ατομική ενέργεια, προφανώς και με ταχύτητα. Ο Βιεϊρίνια είναι ένας τέτοιος ακραίος, αλλά… θα δούμε που θα πρωτοπαίξει και φέτος, όπου φυσικά έχει μειωθεί και η εκρηκτικότητά του.  Άλλος;

Αυτό το στοιχείο λείπει από το συγκεκριμένο ρόστερ του ΠΑΟΚ και όσες αλχημείες να γίνουν από τον προπονητή, η ομάδα που οφείλει να ανοίξει κλειστές άμυνες, χρειάζεται και παίκτη με ικανότητα στο ένας με έναν.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Εδώ επάνω πρέπει να σημειωθεί ότι: Όλοι οι παραπάνω ποδοσφαιριστές θα ξεκινήσουν την προετοιμασία. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει ορίσει τον πρώτο μήνα ως διάστημα αξιολόγησης. Τόσο στο πρώτο δωδεκαήμερο στη Θεσσαλονίκη από 29/6 έως 11/7, όσο και στην Ολλανδία από τις 12 Ιουλίου μέχρι τις 26. Εκεί θα δει από κοντά κάποιους παίκτες, θα τους γνωρίσει καλύτερα, θα δει το πόσο ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του και… μετά, είναι πιθανό να προκύψουν και άλλα δεδομένα. Γι’ αυτό λοιπόν… υπομονή.

Μεταγραφικά για τον ΠΑΟΚ αποτελεί στόχο η απόκτηση ενός καθαρόαιμου winger. Μπορεί να μην είναι στις άμεσες προτεραιότητες τεχνικής ηγεσίας και διοίκησης, αλλά ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να ψάχνει για ακραίο παίκτη με ατομική ενέργεια που θα αποκτηθεί αργότερα μέσα στο καλοκαίρι είτε παραχωρηθεί μεσοεπιθετικός είτε όχι.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Η πρώτη φορά του Σρέντερ

Ο 38χρονος Γερμανός Ρόμπερ Σρέντερ ορίστηκε από την ΚΕΔ να διευθύνει το ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής των Play Off...

Στην ίδια κατηγορία