Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αυτό είναι το ανανεωμένο Volkswagen Tiguan

Δημοφιλή

Με περισσότερες από έξι εκατομμύρια πωλήσεις, το Volkswagen Tiguan είναι το πιο επιτυχημένο SUV στην Ευρώπη. Τώρα, η Volkswagen παρουσιάζει την ανανεωμένη γενιά, η οποία φιλοδοξεί να παραμείνει στην κορυφή. Πέρα από τις προφανείς σχεδιαστικές αλλαγές φέρει και νέες τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης, ψηφιοποίησης και συνδεσιμότητας.

Το εμπρός τμήμα είναι ένα από τα βασικά οπτικά χαρακτηριστικά του ανανεωμένο μοντέλου. Οι αλλαγές εντοπίζονται στη μάσκα με προβολείς LED, στο καπό και στους προφυλακτήρες εμπρός και πίσω. Η σημαντικότερη προσθήκη στη γκάμα του νέου Tiguan είναι η έκδοση eHybrid με plug-in υβριδικό κινητήριο σύστημα 245 ίππων. To όχημα μπορεί να καλύψει με ηλεκτροκίνηση περίπου 50 χιλιόμετρα, με μία φόρτιση μπαταρίας. Ως αποτέλεσμα, οι περισσότερες μέσες ημερήσιες διαδρομές θα καλύπτονται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια, με μηδενικές εκπομπές ρύπων κατά την κίνηση.

Οι δημοφιλείς κινητήρες TDI του Tiguan εξοπλίζονται με δύο καταλυτικούς μετατροπείς SCR στη σειρά, ο καθένας με το δικό του AdBlue. Ωστόσο. η γκάμα απέκτησε και τη νέα έκδοση Tiguan R, την ισχυρότερη έως σήμερα, με κινητήρα βενζίνης απόδοσης 320 ίππων.

Στην καμπίνα του ανανεωμένου μοντέλου, ξεχωρίζει η ολοκαίνουργια μονάδα αφής για τις λειτουργίες ελέγχου κλιματισμού. Εκτός από τα κουμπιά αφής, μεγάλου μεγέθους φωτιζόμενα ρυθμιστικά (touch sliders) αφής χρησιμοποιούνται για έλεγχο του ανεμιστήρα και της θερμοκρασίας. Ένα ακόμα νέο χαρακτηριστικό είναι η γκάμα συστημάτων ψυχαγωγίας (MIB3), που επιτρέπει στον χρήστη να απολαμβάνει μια ποικιλία διαδικτυακών υπηρεσιών (We Connect και We Connect Plus). Ανάλογα με τον εξοπλισμό, τα συστήματα MIB3 προσφέρουν ακόμη φωνητικό έλεγχο και την υπηρεσία Apple Music. Διατίθεται επίσης ασύρματη προβολή και χειρισμός εφαρμογών smartphone μέσω του App-Connect Wireless για Apple CarPlay και Android Auto.

Τα συστήματα IQ.DRIVE στο νέο Tiguan πλέον διαθέτουν πλέον και το Travel Assist, με το οποίο το μοντέλο αποκτά υποβοηθούμενη οδήγηση, αποκτώντας με χαρακτηριστικά ημιαυτόνομης οδήγησης. Το σύστημα χρησιμοποιεί λειτουργίες όπως το Adaptive Cruise Control και το σύστημα διατήρησης λωρίδας Lane Assist. Διαθέσιμα είναι ακόμη συστήματα όπως αυτόνομο σύστημα φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης Front Assist (στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις) και Lane Assist. Πλέον στο νέο Tiguan είναι διαθέσιμοι οι προβολείς IQ.LIGHT – LED matrix, που ήδη χρησιμοποιεί το Touareg.

Το ανανεωμένο Volkswagen Tiguan λανσάρεται με μία διαφορετική φιλοσοφία ως προς τις εκδόσεις εξοπλισμού. Η βασική έκδοση ονομάζεται Tiguan και η αμέσως επόμενη Life, με πιο εκτεταμένο εξοπλισμό και δυνατότητες. Στο επόμενο επίπεδο εξοπλισμού, οι επιλογές είναι είτε η πιο πολυτελής Elegance είτε η πιο σπορ R-Line.

Το νέο Tiguan αναμένεται στην Ελλάδα το τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Στο εσωτερικό του ανανεωμένου Volkswagen Tiguan υπάρχουν μπουτόν αφής για έλεγχο του κλιματισμού, αλλά και τη ρύθμιση των καθισμάτων ή τη θέρμανση του παρμπρίζ. Το νέο πολυλειτουργικό τιμόνι μπορεί να έχει επίσης ρυθμίσεις αφής..

Η έκδοση Tiguan R αποδίδει 320 ίππους και συνδυάζεται με ένα νέο σύστημα τετρακίνησης «R-Performance Torque Vectoring». Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στα προφίλ Comfort, Sport, Race, Individual, Offroad, Snow και Offroad Individual.

HYUNDAI

ΝΕΟ ΚΙΒΩΤΙΟ N DCT 8 ΣΧΕΣΕΩΝ

Ένα νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη υγρού τύπου DCT με 8 σχέσεις (N DCT) παρουσίασε η Hyundai. Το Ν DCT εξοπλίζει πλέον το ανανεωμένο Veloster N, το οποίο με το εν λόγω κιβώτιο ταχυτήτων μπορεί να κάνει το 0-100km/h σε 5,6 δευτερόλεπτα. Το N DCT διαθέτει νέες λειτουργίες όπως η λειτουργία N Grin Shift (NGS) που επιτρέπει την αύξηση της ροπής κατά 7% από 36,0 σε 38,5kgf-m μέσω overboost για 20 δευτερόλεπτα. Επιπρόσθετα το Veloster N διαθέτει μια πληθώρα επιλογών, όπως Rev Matching και Launch Control.

DS AUTOMOBILES

ΝΕΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ LIVE SHOWROOM ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η νέα διαδραστική υπηρεσία της DS Automobiles Hellas, μας φέρνει μέσω μιας οθόνης (smartphone, tablet ή υπολογιστή) κοντά στα μοντέλα της μάρκας. Η DS είναι η πρώτη εταιρία στην Ελλάδα που παρουσιάζει την υπηρεσία Live Showroom. Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να αλληλεπιδράσει μέσω livechat ή videoκλήσης με έναν εκπρόσωπο πωλήσεων της DS, να κάνει virtual ξενάγηση στο χώρο του DS Store, να ανακαλύψει το αυτοκίνητο και κάθε λεπτομέρεια που τον ενδιαφέρει. Επιπλέον από την ασφάλεια του σπιτιού του, σε πραγματικό χρόνο μπορεί να δει και να πληροφορηθεί για τη διαθεσιμότητα, τα προγράμματα αγοράς αλλά και να ορίσει ραντεβού για test drive.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Έκλεισε με νίκη την κανονική διάρκεια ο ΠΑΟΚ

Για την 18η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Α1 χάντμπολ γυναικών, ο ΠΑΟΚ Mαteco επικράτησε του Πανοράματος...

Στην ίδια κατηγορία