Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αφήστε ήσυχο το VAR!

Δημοφιλή

Το ρολόι στην Τούμπα δείχνει το 74ο λεπτό και ο ΠΑΟΚ ζορίζεται. Ο Πανιώνιος έχει ισοφαρίσει στην πρώτη του τελική σε 1-1 και έχει ταμπουρωθεί όλος πίσω. Η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα δείχνει μπλοκαρισμένη / σοκαρισμένη και περιμένει κάτι, κυρίως από τις στημένες φάσεις. Σε ένα κόρνερ, ο Κάρολ Σφιντέρσκι γυρίζει υπέροχα σαν πίβοτ στο μπάσκετ και με παμπόνηρο τρόπο κάνει το 2-1. Ουδείς παίκτης του Πανιωνίου διαμαρτύρεται όμως ο διαιτητής Παπαπέτρου κάνει μήνυμα σε όλους να περιμένουν. Από το VAR του ζητούν να δει την φάση και να αποφασίσει αν πίσω από τον σκόρερ, εκτός φάσης, προηγείται επιθετικό φάουλ του Άκπομ. Το PAOK TV στα ριπλέι που ακολουθούν δείχνει την φάση από όλα τα πλάνα. Ο ρέφερι της αναμέτρησης κατευθύνεται ανενόχλητος στην ειδική οθόνη για να δει και ο ίδιος γύρω του. Κανείς δεν είναι γύρω του, κανείς δεν τον ενοχλεί με ηχητική βία, μπορεί να κάνει ανενόχλητος την δουλειά του. Δείχνει σέντρα. Αυτό είναι ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ.

Το ρολόι στο Περιστέρι δείχνει το 86ο λεπτό. Ο ΠΑΟΚ είναι ξανά με την πλάτη στα σχοινιά, αφού ο Ατρόμητος έχει κάνει το 0-2, 2-2 και έχει καταφέρει να μπλοκάρει την λειτουργία των πρωταθλητών Ελλάδας. Ωστόσο, από το φάουλ του Γιόζιπ Μίσιτς, ο Φερνάντο Βαρέλα πετάγεται πρώτος από όλους και με κεφαλιά κάνει το 2-3. Ούτε εδώ οι παίκτες του Ατρόμητου διαμαρτύρονται, όμως από το VAR ζητούν από τον Τζοβάρα να περιμένει για να ελέγξουν την φάση. Από αυτόν προκύπτει ότι σε μία εντελώς οριακή φάση, το σώμα του Αφρικανού αμυντικού είναι ελάχιστα μπροστά από τον τελευταίο αμυνόμενο και το γκολ ακυρώνεται. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ αποδέχονται αδιαμαρτύρητα την απόφαση, ούτε χαλάνε τον κόσμο, απλώς επικεντρώνονται να βρουν το τρίτο γκολ, το οποίο τελικά έρχεται. Αυτό είναι ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ.

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΡΙΠΛΕΪ;

Πάμε να δούμε τώρα τι δεν είναι κανονικότητα, κάτι που χρειάστηκε μόλις τρεις αγωνιστικές στην Super League για να το διαπιστώσουμε. Στην πρεμιέρα κιόλας, ο Ολυμπιακός προηγείται από νωρίς με 1-0 του Αστέρα Τρίπολης, όμως ζορίζεται. Δέκα λεπτά πριν το τέλος, ο Αστέρας Τρίπολης κερδίζει φάουλ και στην φάση που ακολουθεί, ο Μπαράλες ανατρέπεται εμφανώς από τον Ελ-Αραμπί. Πέναλτι. Ή μήπως όχι; Ο Κουμπαράκης χάνει την εύκολη φάση που είναι μπροστά στα μάτια του, όμως από το VAR του λένε ότι κάτι έγινε. Όλη η Ελλάδα μέσω της NOVA βλέπει στο ριπλέι την καταφανή παράβαση, όμως ξαφνικά το μοναδικό διαφωτιστικό ριπλέι χάνεται. Ο Κουμπαράκης πηγαίνει στην οθόνη του VAR και σε απόσταση αναπνοής έχει τον Κώστα Καραπαπά να του κάνει ηχητικό bullying, κάτι που απαγορεύεται ρητά από τον νόμο. Τα ριπλέι που του δίνουν είναι από την… στρατόσφαιρα, αφού παραδόξως το σωστό ριπλέι εξαφανίζεται και δεν του δίνεται ποτέ. Το πέναλτι δεν δίνεται ποτέ και το πρωτάθλημα αλλοιώνεται από την πρώτη κιόλας αγωνιστική, σε μία προσπάθεια του Ολυμπιακού να ξεφτιλίσει το VAR από νωρίς. Αυτό δεν είναι ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ.

«ΛΑΘΟΣ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ VAR»

Στην δεύτερη αγωνιστική, ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Λάρισα και ενώ προηγείται από νωρίς με πέναλτι, το οποίο δεν εξέτασε ξανά μέσω VAR ο διαιτητής Ευαγγέλου, σκοράρει άλλες δύο φορές στο πρώτο μέρος, γκολ τα οποία ακυρώνονται ως οφσάιντ μετά από έλεγχο του VAR. Τι κι αν το ενεργητικό οφσάιντ είναι υπόθεση καθαρά τεχνολογική, στην οποία δεν επεμβαίνει ο ανθρώπινος παράγοντας; Τόσο ο Σάββας Θεοδωρίδης, όσο και ο Κώστας Καραπαπάς (όπως και όλα τα ερυθρόλευκα Μ.Μ.Ε.) χαλάνε συγχρονισμένα τον κόσμο, μιλώντας για δύο κλεμμένα γκολ από τον Ολυμπιακό, σε μία προσπάθεια να κάνουν το άσπρο… ερυθρόλευκο, για δύο κανονικά ακυρωθέντα γκολ! Στην απολογία του στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ μέσω του δικηγόρου του,  Ιωάννης Χατζησαβάογλου φανερώνει τον πραγματικό λόγο πίσω από αυτές τις δηλώσεις με την ατάκα: «Λάθος όλο το σύστημα VAR, έχουν γελοιοποιηθεί».

Την ώρα λοιπόν, που οι περισσότερες ομάδες έχουν υποδεχθεί το νέο σύστημα με ικανοποίηση, αλλά και με διάθεση επίλυσης των όποιων ζητημάτων προκύπτει σε αυτό το στάδιο προσαρμογής (όπως οι μεγάλες καθυστερήσεις στις διακοπές), εντούτοις μόνο μόνο μία βρίσκεται απέναντι του. Αυτή που -συμπτωματικά- έχει ευνοηθεί στην φάση που έχει στιγματίσει το φετινό πρωτάθλημα. Πιθανώς γι’ αυτήν, κανονικότητα σημαίνει επιστροφή στις σκοτεινές εποχές, όπου δίχως VAR μπορούσε να λύνει και να δένει στο ελληνικό ποδόσφαιρο…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Χρόνια Πολλά ΠΑΟΚάρα!

Σαν σήμερα πριν από ακριβώς 98 χρόνια το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ενέκρινε σχετική αίτηση του πρώτου διοικητικού συμβουλίου του ΠΑΟΚ...

Στην ίδια κατηγορία