Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου, 2023

Α.Σ. ΠΑΟΚ: «100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΩΣIΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ!»

Δημοφιλή

Στις 10 Μαρτίου 1923, τη μέρα που εγκρίθηκε στην Κωνσταντινούπολη η ίδρυση του Beyoğluspor Kulübü (BSK), συνεχιστή της ιστορίας του θρυλικού ΑΣ ΠΕΡΑ, στη Θεσσαλονίκη το Πρωτοδικείο της πόλης συνεδρίασε για να συζητήσει την αίτηση των Κωνσταντινουπολιτών να ιδρύσουν προσφυγικό σύλλογο στην Ελλάδα.

Το καταστατικό του BSK γράφει στο πρώτα 2 άρθρα του τα εξής:

Όνομα συλλόγου και έδρα: Άρθρο 1. — Το όνομα του συλλόγου είναι «BEYOĞLU SPORTS CLUB» και η έδρα του βρίσκεται στο κτήριο αρ. 9 στην οδό İstiklal Caddesi, Büyükparmakkapi, Telgraf.

Ημερομηνία ίδρυσης: Άρθρο 2. — Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1923 με την επωνυμία «BEYOĞLU SPORTS CLUB» με αριθμό άδειας 37 και ημερομηνία 10 Μαρτίου 1923 από την Επαρχία Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με το Νόμο περί Σωματείων ως νομικό πρόσωπο.

Το πρώτο καταστατικό της Ένωσης Κωνσταντινουπολιτών γράφει τα εξής:

Το Δικαστήριον των εν Θεσσαλονίκη Πρωτοδικών […] Συνεδριάσαν δημοσία εν τω ακροατηρίω του την 10ην Μαρτίου 1923 […], ίνα δικάση επί της αιτήσεως του Προέδρου του Σωματείου υπό την επωνυμίαν «Ένωσις Κωνσταντινουπολιτών». […] Σκεφθέν κατά τον Νόμον […] Διατάσσει την εις το ακροατήριον του Δικαστηρίου τούτου τοιχοκόλλησιν του καταστατικού του σωματείου υπό την επωνυμίαν «Ένωσις Κωνσταντινουπολιτών» εδρεύοντος εν Θεσσαλονίκη

Ο ΑΣ ΠΑΟΚ, η αθλητική ομάδα της Ένωσης Κωνσταντινουπολιτών και θεματοφύλακας της ιστορικής μνήμης εύχεται στο ομογάλακτο αθλητικό σωματείο της μάνας Πόλης ΑΣ ΠΕΡΑ χρόνια πολλά, πολλές επιτυχίες στους αθλητικούς του -και όχι μόνο- αγώνες και να συνεχίσει να κρατά ψηλά τη σημαία του ομογενειακού αθλητισμού!

ΔΥΟ ΠΟΛΕΙΣ – ΜΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ


Τελευταία νέα

Tρομακτική Νιούκαστλ διέλυσε την Παρί

Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Σίτι έκαναν απόψε το 2Χ2 στο ξεκίνημα της φάσης των ομίλων του Champions League με τα...

Στην ίδια κατηγορία