Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Το «κρύο αίμα» του Σάκχοφ και τα πλάνα του Λουτέσκου

Δημοφιλή

Ο Εβγέν Σάκχοφ βρίσκεται στο επίκεντρο των εσωτερικών συζητήσεων, καθώς το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του είναι ακόμα ανοικτό.

Ο Ουκρανός μέσος είναι από εκείνες τις περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που οι προπονητές βλέπουν σε εκείνους πράγματα που μερικές φορές δυσκολεύεται να δει η κερκίδα. Στην τελευταία αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με αντίπαλο την Ξάνθη, στα Πηγάδια, ο Σάκχοφ ξεχώρισε με την παρουσία του, με τα στατιστικά να επιβεβαιώνουν πως έκανε μια από τις πλέον γεμάτες εμφανίσεις του. Μεταξύ άλλων, ο Σάκχοφ είχε 49 στις 56 εύστοχες πάσες, εκ των οποίων οι 19 στις 25 ήταν εύστοχες πάσες προώθησης του παιχνιδιού και οι 9 στις 11 ήταν εύστοχες πάσες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Στο αμυντικό κομμάτι, είχε 7 κλεψίματα, 6 ανακτήσεις κατοχής πάνω από τη μεσαία γραμμή και 3 επιτυχημένες εναέριες μονομαχίες σε ισάριθμες προσπάθειες.

Από το καλοκαίρι του 2016, όταν και άφησε την Ντνίπρο για τον ΠΑΟΚ, ο Σάκχοφ έχει αγωνιστεί σε 15 αγώνες με αντίπαλο τις τρεις μεγάλες ομάδες της Αθήνας. Δυο εξ’ αυτών ήταν και οι αγώνες του δεύτερου γύρου με αντίπαλο την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, στις οποίες ο Ραζβάν Λουτσέσκου του εμπιστεύτηκε φανέλα βασικού, όπως είχε συμβεί και στην εκτός έδρας αναμέτρηση με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης για το πρωτάθλημα. Οι συγκεκριμένοι τρεις αγώνες είχαν ξεχωριστή σημασία για τον Δικέφαλο, στη προσπάθειά του να διατηρηθεί στη πρώτη θέση, στην οποία είχε στρογγυλοκαθίσει σχεδόν από την αρχή της σεζόν.

Σε αυτά τα σχεδόν τρία χρόνια παρουσίας του στη Τούμπα, ο Εβγέν Σάκχοφ έχει αναδειχθεί σε ένα χρήσιμο «εργαλείο» στα χέρια αρχικά του Βλάνταν Ίβιτς και ακολούθως του Ραζβάν Λουτσέσκου, με τον τελευταίο να του ζητά να παραμείνει τον περασμένο Ιανουάριο όταν και είχε στα χέρια του πρόταση από τη Βίντι. Οσες φορές και αν ρωτήθηκε για το θέμα του συμβολαίου του, ο Σάκχοφ έδωσε την… τυπική απάντηση που δίνουν οι ποδοσφαιριστές, αναφέροντας πως θα τιμήσει μέχρι το τέλος το συμβόλαιό του, και η αλήθεια είναι πως αυτό έχει συμβεί στο ακέραιο.

Οι πιθανότητες παραμονής του μετά τον καλοκαίρι είναι μοιρασμένες, αν και κάποια στιγμή είχε διαφανεί πως είχε ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση. Το τελευταίο διάστημα προέκυψε το ενδιαφέρον της Μακάμπι Τελ Αβίβ, κάτι που φαντάζει λογικό αν σκεφτεί κανείς πως στο τιμόνι των πρωταθλητών Ισραήλ βρίσκεται ο Βλάνταν Ίβιτς. Ο Σάκχοφ έχει αποδείξει πως μπορεί να θεωρηθεί μια αξιόπιστη λύση για το ροτέισον των ασπρόμαυρων, ειδικά από τη στιγμή που ανάμεσα σε εκείνον και τον Ραζβάν Λουτσέσκου έχει χτιστεί μια σχέση εμπιστοσύνης. Η προοπτική του Ισραήλ είναι ξεχωριστή για τον Ουκρανό, καθώς πέρασε εκεί τα παιδικά του χρόνια λόγω της παρουσίας του πατέρα του σε ομάδες χώρας, με αποτέλεσμα να μιλά και τη γλώσσα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Οι Νιγηριανοί υπολογίζουν τον Έκονγκ για τον Ιούνη!

Οι πρόσφατες τοποθετήσεις του Γουίλιαμ Τροστ- Έκονγκ για τον τραυματισμό του, και τον τρόπο που αυτός ήρθε, αλλά και...

Στην ίδια κατηγορία