Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Νίκος Παπαδόπουλος: Από τα παρκέ στην πολιτική

Δημοφιλή

Με πατέρα, τον αντιπρόεδρο του ΑΣ ΠΑΟΚ και μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ, Δημοκράτη Παπαδόπουλο, ο Νίκος Παπαδόπουλος γεννήθηκε με το… dna του Δικεφάλου στο αίμα του.

Ο ίδιος υπηρετεί εδώ και πολλά χρόνια τον σύλλογο αρχικά ως παίκτης και στη συνέχεια ως προπονητής των τμημάτων υποδομής του γυναικείου μπάσκετ με το οποίο μετράει πολλές επιτυχίες σε τοπικό, αλλά και πανελλήνιο επίπεδο. Στα 27 του χρόνια αποφασίζει να κάνει ακόμη ένα μεγάλο βήμα, αυτή τη φορά στα… παρκέ της τοπικής αυτοδιοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, ως υποψήφιος με την παράταξη του Γιώργου Ορφανού.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος μίλησε στη FORZA για την προπονητική του πορεία, τους λόγους που τον οδήγησαν στο να αποδεχτεί την πρόταση που του έγινε για την τοπική πολιτική σκηνή, αλλά και τους στόχους που έχει…

«Στα 18 μου, όταν έπαιζα στο εφηβικό του ΠΑΟΚ είχα προπονητή τον Ευριπίδη Μελετιάδη. Σε κάποια συζήτηση που είχαμε μου είπε: “Αφού κόβει το μάτι σου γιατί δεν ασχολείσαι με το συγκεκριμένο κομμάτι;” Τότε, ο κ. Μελετιάδης προπονούσε τις κορασίδες και τις νεανίδες του ΠΑΟΚ και του ζήτησα να είμαι και εγώ στον πάγκο ως βοηθός του. Έτσι μπήκα στο χώρο της προπονητικής είδα ότι μου αρέσει και συνέχισα».

Ο ίδιος αποτελεί αναπόσπαστο μέλος του project που «τρέχει» τα τελευταία χρόνια ο ΠΑΟΚ με στόχο όχι μόνο την κατάκτηση τίτλων στα τμήματα υποδομής αλλά κυρίως την ανάδειξη παικτριών που θα στελεχώσουν την πρώτη ομάδα. Ο 27χρονος προπονητής αναφέρθηκε στην  υποδειγματική δουλειά που γίνεται στο τμήμα. «Η ομάδα κορασίδων προετοιμάζεται για τη συμμετοχή της στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι πάντα πρωταθλητής και ο στόχος μας δεν είναι άλλος από την πρώτη θέση. Θα παλέψουμε για το καλύτερο. Το πρότζεκτ του τμήματος τα τελευταία χρόνια είναι τεράστιας σημασίας. Δουλεύουμε με μία σταθερή φιλοσοφία που έχει στο επίκεντρο της όχι μόνο τον πρωταθλητισμό, αλλά κυρίως την ανάδειξη νέων κοριτσιών από τα “σπλάχνα” του συλλόγου. Φέτος, στην πρώτη ομάδα αγωνίζονται αθλήτριες όπως η Πολυμένη, η Λέξα, η Μιχαηλίδου, η Τζέλου που προέχονται από τα τμήματα υποδομής. Απόδειξη της εξαιρετικής δουλειάς που γίνεται είναι και η επιλογή του Βασίλη Μασλαρινού στον πάγκο της εθνικής ομάδας μπάσκετ γυναικών. Είναι μεγάλη τιμή για το σύλλογο και για εμάς, που ο δικός μας Βασίλης θα εκπροσωπήσει τον ΠΑΟΚ σε αυτό το πόστο».

Η αγάπη του για τον ΠΑΟΚ τον οδήγησε στο να πάρει την απόφαση να δοκιμάσει τις δυνάμεις του και στον πολιτικό στίβο συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο του Γ. Ορφανού στις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Ο Νίκος Παπαδόπουλος δηλώνει στη FORZΑ: «Την απόφαση την έλαβα με γνώμονα τον ΠΑΟΚ. Βρεθήκαμε με τον Γιώργο Ορφανό και συμφωνήσαμε πως πρέπει να συμμετέχουμε στις εκλογές για να βοηθήσουμε μεταξύ άλλων και τον σύλλογο. Έχουμε ως άξονα το καλό του ΠΑΟΚ και θέλουμε τα όνειρα μας να γίνουν πραγματικότητα και ένα από αυτά είναι η κατασκευή του γηπέδου. Υπάρχουν πολλά προβλήματα στην καθημερινότητα της πόλης. Θέλουμε να κάνουμε τη Θεσσαλονίκη την πόλη του μέλλοντος. Μεγάλα “αγκάθια” είναι η καθαριότητα και οι χώροι στάθμευσης. Ένα επίσης ιδιαίτερα σημαντικό θέμα με το οποίο ασχολούμαι προσωπικά έχει να κάνει με τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τον τρόπο ζωής και μετακίνησης τους στην πόλη. Τα νέα μυαλά λείπουν από την τοπική αυτοδιοίκηση. Υπάρχουν νέοι με πολλές ιδέες για τον τόπο μας. Γι’ αυτό το λόγο και πρέπει να γίνει ένα πάντρεμα της εμπειρίας με τη νέα γενιά».

Ο Παπαδόπουλος δεν παρέλειψε να στείλει και το μήνυμα του με αφορμή τον εορτασμό των 93 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου: «Ο ΠΑΟΚ είναι πιο ισχυρός από ποτέ. Από τον Ιβάν Σαββίδη και τον Μπάνε Πρέλεβιτς μέχρι τον Θανάση Κατσαρή, ο ΠΑΟΚ είναι μία οικογένεια. Αυτό φοβίζει κάποιους και γι’ αυτό πολεμάνε το σύλλογο. Όλα αυτά τα χρόνια ο Δικέφαλος του Βορρά έχει γράψει τη δική του ιστορία, αλλά αυτό που θα ακολουθήσει από εδώ και πέρα θα είναι τρομερό!»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Oύτε την Πρωτομαγιά το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

Το ντέρμπι της Τούμπας μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού επρόκειτο να γίνει την περασμένη Κυριακή, αναβλήθηκε ωστόσο προς...

Στην ίδια κατηγορία