Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο Αμρ Ουάρντα αδίκησε τον εαυτό του

Δημοφιλή

Οι Πληγές του Φαραώ – σύμφωνα με τη Βιβλική αφήγηση- ήταν δέκα για τους Αιγύπτιους, για τον ΠΑΟΚ ήταν μία και είχε ονοματεπώνυμο: Αμρ Ουάρντα!

Μπορεί μια μεγάλη μερίδα του κόσμου να τον λάτρεψε, ωστόσο ο Αιγύπτιος ουδέποτε έγινε μέλος του γκρουπ, κυρίως λόγω του χαρακτήρα του και της μεγάλης ιδέας για τον εαυτό του.  Αν κάποιος τον ρωτήσει ακόμη και σήμερα θα σου απαντήσει ότι η θέση του βρίσκεται στην Πρέμιερ Λιγκ δίπλα στο φίλο και συμπαίκτη του, Μο Σαλάχ!

Ο «Δικέφαλος» όταν πριν δύο χρόνια τον απέκτησε από τον Παναιτωλικό πόνταρε στα ποδοσφαιρικά προσόντα του, πίστεψε ότι μπορεί να τον τιθασεύσει και να μην έχει τις ίδιες περιπέτειες μ’ αυτές που βίωσαν για ενάμιση χρόνο στο Αγρίνιο οι άνθρωποι του Παναιτωλικού, η ομάδα που τον έφερε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2015, εντοπίζοντάς τον στη β’ ομάδα της Αλ Αχλί.

Εχοντας ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο της παρουσίας του στην Τούμπα, στο δεύτερο μισό της σεζόν 2016-17, κρίθηκε ότι δεν είχε θέση στο ρόστερ της ομάδας. Ο δανεισμός του στην πορτογαλική Φεϊρένσε διήρκησε παρά μόνο λίγες ημέρες, οι «περιπέτειες» εκτός γηπέδων τον έστειλαν πίσω στην Ελλάδα και πάλι καλά την τελευταία στιγμή βρέθηκε ο Ατρόμητος, όπου παραχωρήθηκε δανεικός και έκανε μια εξαιρετική χρονιά, με 11 γκολ και 7 ασίστ σε 28 συμμετοχές.

Το περασμένο καλοκαίρι, αμέσως μετά την συμμετοχή του με την εθνική Αιγύπτου στο Μουντιάλ της Ρωσίας, τέθηκε στον Λουτσέσκου το δίλλημα: Ουάρντα ή Πέντρο Ενρίκε. Ο Ρουμάνος τεχνικός με προσωπική απόφαση τον κράτησε στην Τούμπα. Η ενσωμάτωση του στο γκρουπ έμοιαζε με μεγάλο στοίχημα για τον Λουτσέσκου και το γκολ του στο πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Μπενφίκα ήταν το «εισιτήριο» της παραμονής. Τελικά μόνος του Αιγύπτιος με την συμπεριφορά του τα έδωσε μια και τα διέλυσε όλα…

 

Το πρώτο λάθος

Ο Ουάρντα άρχισε από νωρίς και φέτος να… λοξοδρομεί, στα αφτιά των ανθρώπων του ΠΑΟΚ έφταναν πολλά και διάφορα, ενώ το πειθαρχικό παράπτωμά του πριν από το ντέρμπι με την ΑΕΚ «έβγαλε από τα ρούχα του» τον Λουτσέσκου. Τέθηκε εκτός ομάδας για σχεδόν ένα μήνα, επέστρεψε παίζοντας ως αλλαγή στο «διπλό» επί του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ωστόσο τίποτα δεν άλλαξε στον τρόπο αντιμετώπισης των πραγμάτων και της κατάστασης.

 

Πήρε ευκαιρίες

Ο Ουάρντα στα δύο εξάμηνα που έβγαλε στην Τούμπα μέτρησε συνολικά 36 συμμετοχές, 3 γκολ και 4 ασίστ. Φέτος πρόλαβε και έκανε 22 συμμετοχές, με ένα μόλις γκολ (αυτό στο «Ντα Λουζ» κόντρα στην Μπενφίκα), μία ασίστ (στο 0-6 με τον Αήττητο Σπάτων) και συνολικά 982 λεπτά παρουσίας με την «ασπρόμαυρη» φανέλα στο γήπεδο. Αριθμοί που δείχνουν ότι πήρε (και από τον Λουτσέσκου) ευκαιρίες.

 

Το «τέλος»

Στην Τρίπολη γκρίνιαζε πριν από την σέντρα και δεν δίστασε να ανοίξει κουβέντα την ώρα της προθέρμανσης με φίλους του «Δικεφάλου», ενώ όταν αντιλήφθηκε πως δεν θα αγωνιζόταν, γύρισε προς την κερκίδα και σαν να είπε «τέλος». Εκμεταλλευόμενος το ρεπό της ομάδας μπήκε σε ένα ταξί, έφυγε με προορισμό την Αθήνα και παρότι διέψευδε τα περί αποχώρησης ήταν ολοφάνερο πως «μετρούσε μέρες» στην Τούμπα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Νέα μπλεξίματα για Τονάλι: Κατηγορείται για 50 παράνομα στοιχήματα

Σε νέα μπλεξίματα βρίσκεται ο μέσος της Νιουκάστλ, Σάντρο Τονάλι, που κατηγορείται για επιπλέον παραβάσεις σχετικά με το στοίχημα...

Στην ίδια κατηγορία