Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οι επαφές με Ολιβέιρα και οι νέοι στόχοι του ΠΑΟΚ

Δημοφιλή

Την επόμενη εβδομάδα είναι στο πρόγραμμα να γίνει μια νέα επαφή με τον ατζέντη του Σέρτζιο Ολιβέιρα. Ο ΠΑΟΚ θέλει να κλείσει τη συμφωνία μαζί του, ώστε να πάει στη συνέχεια σε διαπραγμάτευση με την Πόρτο. Με τον Πορτογάλο η συμφωνία δεν είναι εύκολη, ωστόσο εκτιμάται ότι από την ώρα, που είναι θετικός στο ενδεχόμενο να μείνει στην Ελλάδα, θα επιτευχθεί. Σε ότι αφορά την Πόρτο, ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να συζητήσει ποσά κοντά στα 10 εκατομμύρια για αγορά (στα 12 είναι η ρήτρα για το 100% και στα 6 εκατομμύρια για το 50%) και θα επιχειρήσει να διαπραγματευτεί το ενδεχόμενο συνιδιοκτησίας.

 

Επόμενη στάση, αστέρια…

 

Δυναμικό μπάσιμο στις μεταγραφές θα κάνει ο ΠΑΟΚ για τον στόχο του Τσάμπιονς Λιγκ

 

Ο ΠΑΟΚ κατακτά το πρωτάθλημα, οδεύει για το νταμπλ, ο επόμενος στόχος του είναι η διατήρηση των κεκτημένων τη νέα σεζόν και φυσικά η συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και ο προγραμματισμός έχει ήδη ξεκινήσει. Ο Ιβάν Σαββίδης είναι αποφασισμένος να υλοποιήσει όλες τις εισηγήσεις της τεχνικής ηγεσίας και το καλοκαίρι έρχονται μεγάλες επενδύσεις για την ενίσχυση του ΠΑΟΚ.

Στις πρώτες συζητήσεις, που έχουν γίνει, κατέστη σαφές ότι θα γίνουν τρεις – τέσσερις πρωτοκλασάτες μεταγραφές, με παίκτες υψηλού επιπέδου και κατ΄ επέκταση, μεγάλου κόστους για να ανέβει ακόμη περισσότερο το επίπεδο της ομάδας.

Είναι νωρίς να μιλήσει κανείς για οριστικά σχέδια, ωστόσο ο ΠΑΟΚ έχει ήδη βγει στην αγορά και ψάχνει παίκτες σε συγκεκριμένες θέσεις, με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά…

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΤΟΧΟΙ

 

Σ΄ αυτή τη φάση, στην πιάτσα των ατζέντηδων υπάρχει η πληροφορία ότι ο ΠΑΟΚ κινείται για παίκτες σε τρεις θέσεις και έχουν ήδη αρχίσει να φτάνουν οι προτάσεις στην Τούμπα.

Είναι ξεκάθαρο ότι θα αποκτηθεί ένας χαφ υψηλού επιπέδου, χωρίς να είναι ακόμη γνωστό τι θα γίνει με τον Ολιβέιρα. Από τους υπάρχοντες, ο Μαουρίσιο θα επανέλθει τον Οκτώβριο, ο Βέρνμπλουμ δεν είναι ξεκάθαρο ότι θα είναι έτοιμος 100% στα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια, Σάκχοφ και Μίσιτς θα είναι δεύτερες λύσεις, ο Κάνιας θα αποχωρήσει.

Γι΄ αυτή τη θέση αναζητείται παίκτης στα «κυβικά» του Ολιβέιρα. Ούτε μεγάλος, ούτε μικρός, μεγάλης ποιότητας.

Το ίδιο ισχύει και για τον ακραίο επιθετικό που αναζητείται στο μεταγραφικό παζάρι. Και σ΄ αυτή τη θέση θα ενισχυθεί ο ΠΑΟΚ και αυτή η απόφαση έχει παρθεί ανεξάρτητα από το τί θα γίνει με τον Ζαμπά και το αν έρθει πρόταση για τον νεαρό Βραζιλιάνο.

Η τρίτη θέση, στην οποία ο ΠΑΟΚ ψάχνει ποδοσφαιριστή, είναι για το δεξιό άκρο της άμυνας, αλλά όχι παίκτη, που θα έρθει για να γίνει αμέσως βασικός. Το πλάνο του ΠΑΟΚ αναφέρει ότι και την επόμενη σεζόν, ο βασικός δεξιός μπακ θα είναι ο Μάτος. Ο Λουτσέσκου δεν αλλάζει με τίποτα τον Βραζιλιάνο, θεωρεί μια από τις πιο σημαντικές σταθερές του και εκτιμά ότι ο Μάτος μπορεί άνετα να βγάλει άλλη μια χρονιά υψηλής έντασης.

Αυτό, που σκέφτονται στην Τούμπα, είναι να αποκτηθεί ένας νεαρής ηλικίας δεξιός μπακ, με ποιότητα με προοπτικές εξέλιξης, για να πάρει ένα μέρος των παιχνιδιών την επόμενη χρονιά, ως ρεβέρζα του Μάτος και να είναι έτοιμος για το μέλλον.

 

Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

 

Γενικώς, η στόχευση του ΠΑΟΚ δεν γίνεται παίκτες άνω των 26-27 χρονών, καθώς αυτό που λένε στην Τούμπα είναι πως «θα πάμε σε παίκτες τύπου Ολιβέιρα και όχι σε παίκτες τύπου Μπερμπάτοφ». Με κοινή απόφαση ηγεσίας και προπονητή, ο ΠΑΟΚ θέλει να κινηθεί ανάμεσα σε… Ζαμπά και Ολιβέιρα. Παίκτες γύρω στα 20 με 22, με μεγάλες προοπτικές και ποιότητα και όχι φθηνοί, και πιο έμπειροι γύρω στα 26-27, επίσης μεγάλης ποιότητας και σαφέστατα πιο ακριβοί. Από την ιδιοκτησία είναι ξεκάθαρο ότι όπως έγινε τον χειμώνα, έτσι και το καλοκαίρι θα γίνουν σημαντικές επενδύσεις σε παίκτες.

Μάλιστα, αυτό που λένε στην Τούμπα ότι κάποια πράγματα έχουν προχωρήσει και ο στόχος είναι να έχουν κλείσει παίκτες νωρίς, έτσι ώστε στην προετοιμασία να φορμάρει ο προπονητής την ομάδα των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Oύτε την Πρωτομαγιά το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

Το ντέρμπι της Τούμπας μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού επρόκειτο να γίνει την περασμένη Κυριακή, αναβλήθηκε ωστόσο προς...

Στην ίδια κατηγορία