Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι αφανείς ήρωες της κούπας!

Δημοφιλή

Η κάθε ομάδα και η κάθε επιτυχία έχει τους σταρ της, έχει τους πρωταγωνιστές της, έχει και τους «αφανείς ήρωες» της. Εκείνα τα άτομα που δουλεύουν πίσω από τους προβολείς, με σκοπό την σωστή λειτουργία της ομάδας συμβάλλοντας σημαντικά στις επιτυχίες, με το δικό τους τρόπο.

 

Για να πάρεις το πρωτάθλημα, πρέπει να μάθεις και να ζεις ως πρωταθλητής! Να κάνεις το βήμα μπροστά, να έχεις όλη την τεχνογνωσία, τις υπηρεσίες, κυρίως, την ψυχολογία του πρωταθλητισμού. Αν τα κάνεις όλα σωστά, νομοτελειακά θα φτάσεις και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

 

Κι αν νομίζετε ότι αυτό το πρωτάθλημα θα το πάρουν μόνον οι ποδοσφαιριστές, συγχωρείστε μας, κάνετε λάθος! Όλοι μαζί -παίκτες, προπονητές, τιμ, στελέχη, υπάλληλοι και φυσικά ο κόσμος- θα το πάρουν…

 

Στο χώρο του (κανονικού) ποδοσφαίρου υπάρχουν κανόνες, τα πρωταθλήματα κρίνονται μέσα στο γήπεδο την άνοιξη, μόνον εκείνα των «Σαρρήδων και των Γκιρτζίκηδων» τελείωναν από το Δεκέμβριο, ωστόσο πίσω από τη λάμψη των πρωταγωνιστών υπάρχει ένας ολόκληρος οργανισμός, οι «αφανείς ήρωες», με σημαντική επιρροή και προσφορά στην τελική εικόνα.

 

Στην εποχή Σαββίδη η καθημερινότητα της ομάδας έχει αλλάξει, το παραδέχονται όλοι όσοι γνώριζαν τι συνέβαινε πίσω από τα τείχη της Μικράς Ασίας πριν και τι ισχύει τώρα.  Ο ΠΑΟΚ είναι σήμερα μια ομάδα ευρωπαϊκού επιπέδου. Οι παροχές κάθε είδους προς τους ποδοσφαιριστές, με σκοπό να κάνουν ακόμη καλύτερη την καθημερινότητά τους, δεν υπάρχουν και σε πολλές ακόμη ελληνικές ομάδες.

 

Όμως, για να αλλάξει η υπάρχουσα κατάσταση των πραγμάτων, δεν αρκούν μόνο τα πολλά χρήματα, που έριξε στον Σύλλογο ο Ιβάν Σαββίδης, από το 2012 μέχρι σήμερα. Πρέπει να βρεθούν οι κατάλληλοι άνθρωποι, στις κατάλληλες θέσεις.

 

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Η οργανωτική δομή και ο σχηματισμός της «ιεραρχικής πυραμίδας» στην ομάδα ξεκινάει από τη διοίκηση, ωστόσο περιλαμβάνει πολλά και διαφορετικά κομμάτια. Ο Χρυσόστομος Γκαγκάτσης θα πρέπει να συμπεριληφθεί στον κατάλογο (και δη σε περίοπτη θέση) των ανθρώπων, που επέλεξαν να μείνουν συνειδητά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά έχουν συμβάλλει τα μέγιστα στην εκτόξευση του «Δικεφάλου» και στην ασύλληπτη κούρσα προς το νταμπλ.

 

Σ’ ότι αφορά τον αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι την έφεσή του για χαμηλούς τόνους, δεν μπορείς να παραβλέψεις την καθοριστική συμβολή που έχει ακόμη και τώρα προκειμένου το όνειρο να γίνει πραγματικότητα. Χάρη στο δικό του πείσμα, την αμέτρητη αγάπη που τον διακατέχει για τον ΠΑΟΚ, λύθηκαν ουκ ολίγα προβλήματα (από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις…) μέσα στη χρονιά. Προβλήματα, κατά βάση, που ελάχιστοι αντιλήφθηκαν.

 

Στο ίδιο μοτίβο εργάζεται και δραστηριοποιείται από την ημέρα που πάτησε το πόδι της στη Θεσσαλονίκη, η Μαρία Γκοντσαρόβα, η άμεση συνεργάτιδα του Ιβάν Σαββίδη. Με σημαντική συμβολή στη λειτουργία και την καθημερινότητα της ομάδας, πάντα στο δικό της κομμάτι και χώρο δράσης, επιμένει να μένει μακριά από τα φώτα και κυρίως προστατεύει ως κόρην οφθαλμού την ιδιωτική ζωή της. Από κοντά και ο Κώστας Φωτιάδης, δικηγόρος στο επάγγελμα, από τους σημαντικούς ανθρώπους, που επίσης εκτιμά και εμπιστεύεται ο ιδιοκτήτης της ομάδας.

 

Ο Μάριο Μπράνκο, είναι ο Νο1 του ποδοσφαιρικού τμήματος, επίσης της ίδιας λογικής και φιλοσοφίας, δεν τον έχουμε ακούσει καν να μιλάει από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντα του αθλητικού διευθυντή, μετά την αποχώρηση του Λούμπος Μίχελ.

 

Κατεβαίνοντας πιο κάτω θα φτάσουμε στα στελέχη και τους υπάλληλους (νομική υπηρεσία, μάρκετινγκ, Τύπος, ticketing, λογιστήριο, ασφάλεια), οι οποίοι «τρέχουν» ο καθένας από το πόστο του πολλά θέματα και δίνουν λύσεις σε ζητήματα καθημερινότητας των ποδοσφαιριστών.

 

ΤΟ ΤΙΜ ΤΟΥ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ

 

Στον τελευταίο αγώνα με τη Λαμία η Τούμπα αποθέωσε τον Ραζβάν Λουτσέσκου, φωνάζοντας ρυθμικά και δυνατά το όνομά του, ωστόσο όταν ο Ρουμάνος τεχνικός ρωτήθηκε για τα συναισθήματα της στιγμής, εκείνος στάθηκε όχι στον ίδιο, αλλά στους συνεργάτες του, κι αυτό λέει πολλά…

 

Ο Λουτσέσκου λατρεύει το τιμ του, υπάρχουν άπειρες ιστορίες πίσω από τις κλειστές πόρτες των «ασπρόμαυρων» αποδυτηρίων και όπως έγραψε πρόσφατα ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ομάδας, Κυριάκος Κυριάκος, «μερικές ιστορίες θα γραφτούν μετά τη λήξη του πρωταθλήματος», σχολιάζοντας μια φωτογραφία του ίδιου με τον προπονητή της ομάδας και τον πιο άμεσο συνεργάτη του, τον Παντελή Κωνσταντινίδη. Αν χρειαστούν προώθηση του «έργου», έχουν τον κατάλληλο άνθρωπο, υπεύθυνο των Νέων Μέσων της ομάδα, Παναγιώτη Αρωνιάδη. Για τις εικόνες φροντίζουν ο Νίκος Βερβερίδης και ο Άκης Δημητριάδης.

 

Τον «Σβούρα» τον γνωρίσαμε στα γήπεδα, ωστόσο έξω από αυτά είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος και ένα πολύτιμο στέλεχος, αναλαμβάνοντας για τρίτη φορά καθήκοντα τιμ μάνατζερ, μετά από μια πολύ σύντομη ενασχόληση ως βοηθός του Μπόλονι και ως τεχνικός διευθυντής της ομάδας.

 

Το τιμ του Λουτσέσκου το αποτελούν τρεις Ιταλοί και πέντε Έλληνες. Ο Ντιέγκο Λόνγκο είναι από το 2005 στο πλευρό του κι αυτός με τον οποίο περνάει τις περισσότερες ώρες, ενώ ο δεύτερος βοηθός του, ο Κριστιάνο Μπάτσι, είναι ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από την επιτυχία του ΠΑΟΚ στις στημένες φάσεις, αυτός που έχει δηλώσει: «Αν πάρουμε πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ, θα γυρίσω με ποδήλατο στην Ιταλία»! Λάτρεις του ποδηλάτου είναι και ο γυμναστής, Ματέα Σπαταφόρα, ενώ οι Έλληνες συνεργάτες του Ρουμάνου τεχνικού είναι ο Γιώργος Σκιαθίτης (προπονητής τερματοφυλάκων), ο Βασίλης Καναράς (γυμναστής αποκατάστασης), ο Γιάννης Θωμαίδης (ανάλυση αντιπάλων) και ο Κυριάκος Τσιτιρίδης (ανάλυση Vis-track).

 

ΙΑΤΡΙΚΟ ΤΙΜ

 

Η οργάνωση του ΠΑΟΚ φαίνεται αν μπει κανείς και δει στην επίσημη ιστοσελίδα του πόσα άτομα απαρτίζουν το ιατρικό επιτελείο, στο οποίο προΐσταται ο καταξιωμένος χειρούργος-ορθοπεδικός, Μανώλης Παπακώστας.

 

Υπάρχουν πολλές και διαφορετικές ειδικότητες που απαρτίζουν το τιμ. Ο εργοφυσιολόγος Γιώργος Ζιώγας, η διατροφολόγος Ιωάννα Πασπαλά και οι φυσιοθεραπευτές, Νίκος Τσιρέλας (ο «παππούς» της ομάδας), Σάκης Καπούλας, Πέτρος Νικολακούδης, Γιώργος Γκάγκαλης και Νίκος Μουρατίδης, που πολλές φορές αναλαμβάνει και το ρόλο του μεταφραστή, για τις ανάγκες μιας συνέντευξης στα ρωσικά.

 

ΌΤΑΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ

 

Στην καθημερινότητα της ομάδας εμπλέκεται τα τελευταία δύο χρόνια και ο Δημήτρης Σαραϊδάρης, έχοντας αναλάβει καθήκοντα υπεύθυνου διεθνών και δημοσίων σχέσεων, ενώ σε μια ομάδα σημαντική συμβολή έχουν οι φροντιστές της ομάδας. Ο Χρυσοβαλάντης Βαρλάμης είναι στο ίδιο πόστο πάνω από δύο δεκαετίες, άνετα όταν αποσυρθεί θα μπορεί να γράψει ένα βιβλίο με όλα όσα έχει ζήσει, ο Σάκης Σαραπάνης, ο Φώτης Κυριακόπουλος (με πολλά χιλιόμετρα στον ΠΑΟΚ), ο Σάκης Βαριεμέζης και ο οδηγός του λεωφορείου της ομάδας, συγγενής του Ιβάν, Ηλίας Σαββίδης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Το «Plan B» της Λίβερπουλ αν δεν προχωρήσει του Τσάμπι Αλόνσο

Ο Ρούμπεν Αμορίμ φαίνεται πως έχει μπει στο... στόχαστρο των μεγάλων αγγλικών ομάδων, καθώς και η Λίβερπουλ φέρεται να...

Στην ίδια κατηγορία