Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αλέξανδρος Πασχαλάκης: “Ζούμε για το ντάμπλ”

Δημοφιλή

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης είναι ένας από τους πρωταγωνιστές του πρώτου μισού της φετινής σεζόν του ΠΑΟΚ. Ο Έλληνας τερματοφύλακας έχει και αυτός μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το γεγονός πως ο Δικέφαλος είναι πρώτος και αήττητος στο πρωτάθλημα της Super League, καθώς με τις εμφανίσεις του έχει κρατήσει το μηδέν και δώσει βαθμούς στον ΠΑΟΚ.

 

Ο διεθνής πορτιέρο των «ασπρόμαυρων» λίγο πριν το 2018 αφήσει τη θέση του στο 2019, μίλησε στη FORZA για όλα όσα έζησε με τον ΠΑΟΚ αυτό το εξάμηνο, ενώ αποκάλυψε και πράγματα για τον ίδιο, τα οποία δεν ήταν γνωστά στο ευρύ κοινό. Είναι μια… διαφορετική συνέντευξη!

 

-Έχεις κάποιο γούρι πριν τους αγώνες;

 

«Ναι έχω! Παίρνω τηλέφωνο τη γυναίκα μου. Αυτό με βοηθάει γιατί με κάνει να ηρεμώ και να καθαρίζω το μυαλό μου πριν από τους αγώνες».

 

-Ποια είναι η κορυφαία σου στιγμή με τον ΠΑΟΚ;

 

«Σίγουρα η κορυφαία μου στιγμή με τη φανέλα του ΠΑΟΚ ήταν η κατάκτηση του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ πέρυσι. Έζησα πολύ όμορφες στιγμές. Ειδικά όταν επιστρέψαμε στη Θεσσαλονίκη και είδαμε την υποδοχή που μας επιφύλασσε ο κόσμος».

 

-Και ποια ήταν η χειρότερη;

 

«Η αποτυχία να προκριθούμε στους ομίλους του Champions League. Ήταν κάτι που το θέλαμε πάρα πολύ. Ήταν ένα όνειρο για εμάς, φτάσαμε κοντά, αλλά δυστυχώς δεν καταφέραμε να το κάνουμε πραγματικότητα και αυτό μας στεναχώρησε πάρα πολύ».

 

-Ποια είναι η κορυφαία σου απόκρουση στον ΠΑΟΚ;

 

«Νομίζω πως η κορυφαία μου είναι αυτή κόντρα στην Τσέλσι στο Στάμφορντ Μπριτζ στο σουτ του Λόφτους Τσικ. Ήταν ένα πολύ καλό σουτ που με δυσκόλεψε».

 

-Αν είχες μία χρονομηχανή θα γυρνούσες πίσω στην καριέρα να αλλάξεις κάποια πράγματα;

 

«Ναι κάτι θα άλλαζα… Θα άλλαζα τα δύο από τα τέσσερα χρόνια, που πέρασα στον Λεβαδειακό. Θεωρώ πως ήταν χαμένα χρόνια για εμένα».

 

-Υπάρχει κάτι που δεν ξέρει πολύς κόσμος για σένα;

 

«Ναι! Όπως κατάλαβες, μου αρέσει το Kick Boxing ως άθλημα. Νομίζω πως αυτό είναι κάτι που ο κόσμος δεν ήξερε για εμένα».

 

-Ο Πασχαλάκης ποιον ή ποιους είχε ίνδαλμα από μικρός;

 

«Είχα τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν και τον Σαμίρ Χαντάνοβιτς. Πρόκειται για δύο κορυφαίους τερματοφύλακες που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο χώρο του ποδοσφαίρου και νομίζω ότι θα μνημονεύονται από τον κόσμο ακόμα και μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής τους καριέρας».

 

-Γιατί επέλεξες το 31;

 

«Γιατί έχει μέσα τον αριθμό ένα. Άλλωστε, όταν ήρθα δεν υπήρχε διαθέσιμο το νούμερο ένα».

 

-Περιέγραψε τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη με τέσσερις λέξεις (Σε αυτό το σημείο, τον λόγο πήρε η σύντροφος του Αντριάνα Παπακωνσταντίνου, καθώς ο ίδιος προτιμούσε να μην μιλήσει για τον εαυτό του.

 

«Τον Αλέξανδρο θα τον περιέγραφα ως ένα πειθαρχημένο ποδοσφαιριστή, αλλά και ως αυθεντικό ειλικρινή άνθρωπο, φυσικά είναι και ένας πολύ καλός σύντροφος».

 

-Περιέγραψε τον Λουτσέσκου με 3-4 λέξεις…

 

«Θα έλεγα ότι ο προπονητής μας είναι υπεύθυνος, τελειομανής και πολύ προνοητικός!»

 

-Το μαλλί, γιατί ξανθό;

 

«Γιατί νομίζω μου πάει το ξανθό! Δεν μου πάει; (γέλια)

 

-Μελομακάρονα η κουραμπιέδες;

 

Φυσικά και προτιμώ τα μελομακάρονα! Και προτιμώ να τα φτιάχνει η γυναίκα μου που τα πετυχαίνει κιόλας!»

 

-Τι θέλεις να σου φέρει το 2019;

 

«Υγεία, ευτυχία, οικογενειακή ευημερία και φυσικά το πρωτάθλημα και το κύπελλο!»

 

-Ποιο είναι το ποδοσφαιρικό όνειρο που δεν έχεις εκπληρώσει ακόμα;

 

«Να πάρω νταμπλ, είναι κάτι που δεν έχω πετύχει. Επίσης θα ήθελα κάποια στιγμή να δω τις δυνατότητες μου σε κάποιο από τα καλά πρωταθλήματα του εξωτερικού».

 

-Όταν ερχόσουν στον ΠΑΟΚ φανταζόσουν ότι θα έχεις τέτοια αναγνώριση; Όπου πας όλοι θέλουν μια φανέλα σου, ένα αυτόγραφο, μια φωτογραφία. Σε σταματούν ακόμα και στον δρόμο για να σου μιλήσουν.

 

«Όχι, όχι! Προφανώς και δεν περίμενα κάτι τέτοιο όταν ήρθα στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του ΠΑΟΚ».

 

-Θα σας λείψει το 2018 ως ομάδα; Δεδομένου πως κατακτήσατε ένα Κύπελλο, ένα πρωτάθλημα που σας κλέψανε και γενικώς έχετε πραγματοποιήσει τρομερές εμφανίσεις σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Έχετε μόλις μία ήττα από τον Αστέρα.

 

«Εμένα προσωπικά δεν θα μου λείψει καθόλου. Βάλαμε απλά τις βάσεις για να πάμε καλά στο 2019 και να πετύχουμε τους στόχους μας στο νέο έτος που έρχεται. Πάντως, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε πως ήταν μια πετυχημένη χρονιά για την ομάδα συνολικά και ατομικά για τον κάθε παίκτη.

 

-Πολλοί είπαν, και λένε ακόμα, πως οι παίκτες του ΠΑΟΚ διάλεγαν παιχνίδια φέτος. Το ενστερνίζεσαι αυτό;

 

«Εμείς μπαίναμε σε κάθε αγώνα για να κερδίσουμε. Το ότι δεν μας βγήκαν κάποια πράγματα μέσα στο γήπεδο δεν σημαίνει ότι δεν θέλαμε να πάρουμε τη νίκη. Φυσικά και το πρωτάθλημα είναι ο μεγάλος στόχος, αλλά όποτε μπαίναμε στο γήπεδο θέλαμε να κατακτήσουμε τους τρεις βαθμούς.

 

-Όπως είπες και εσύ το πρωτάθλημα είναι ο μεγάλος στόχος της φετινής σεζόν. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να αποκλείστηκε από την Ευρώπη, αλλά πλέον βρίσκεται στη φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδος. Η τρίτη σερί κατάκτηση του θεσμού είναι ψηλά στη λίστα, η ο στόχος του πρωταθλήματος επισκιάζει το Κύπελλο;

 

«Δεν έχουμε την πολυτέλεια να διαλέγουμε διοργανώσεις. Θέλουμε να φέρουμε Κύπελλα και πρωταθλήματα στη Θεσσαλονίκη για να γεμίσουμε την τροπαιοθήκη του ΠΑΟΚ. Οπότε ναι, το Κύπελλο είναι και αυτό ένας μεγάλος στόχος μας. Άλλωστε, όπως είπα και πριν θέλω να κατακτήσουμε το νταμπλ τη φετινή σεζόν»

 

-Φέτος, όπως και κάθε χρόνο γίνεται πολύς λόγος για τις διαιτησίες στο ελληνικό πρωτάθλημα. Μάλιστα, έχουν έρθει και ξένοι διαιτητές να σφυρίξουν. Εσύ από μέσα πώς το βλέπεις το όλο θέμα; Πιστεύεις ότι το VAR θα άλλαζε τα πράγματα στο πρωτάθλημα της Super League;

 

«Το VAR δεν θα βοηθούσε μόνο τη Super League, αλλά και τους Έλληνες διαιτητές να παίρνουν τις σωστές αποφάσεις στους αγώνες που διαιτητεύουν. Οι ξένοι διαιτητές στους αγώνες, που έπαιξαν, πως σφυρίζουν 50-50; Αυτό θέλουμε και εμείς, να καθαρίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο και να μπορεί και ο κόσμος να βλέπει ποδόσφαιρο χωρίς… απρόοπτα μέσα στο γήπεδο»

 

-Περίμενες πως στην ανάπαυλα για τις γιορτές ο ΠΑΟΚ θα ήταν πρώτος και αήττητος στο πρωτάθλημα με διαφορά οκτώ βαθμών από τον Ολυμπιακό;

 

«Δεν είχα στο μυαλό μου κάτι τέτοιο. Γενικά ως άνθρωπος βάζω μικρούς στόχους. Συνήθως ανά βδομάδα. Βέβαια, το γεγονός πως κάναμε το μείον δύο, συν οχτώ, είναι μεγάλη επιτυχία. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει τίποτα μέχρι να τελειώσει η σεζόν. Πρέπει κάθε βδομάδα να δείχνουμε ποιοι είμαστε μέσα στο γήπεδο και πόσο μεγάλη ομάδα θέλουμε να κάνουμε τον ΠΑΟΚ».

 

-Το αήττητο το σκέφτεστε καθόλου; Σας πιέζει; Σκέφτεστε πριν από κάθε αγώνα πως δεν θέλετε να σπάσετε αυτό το εντυπωσιακό σερί που έχετε χτίσει έως τώρα;

 

«Όχι. Τόσο εγώ, όσο και οι υπόλοιποι συμπαίκτες μου, δεν το σκεφτόμαστε καθόλου. Ίσως για αυτό να ευθύνεται το γεγονός πως είχαμε πολλά συνεχόμενα παιχνίδια. Σε αυτό ευθύνεται και ο προπονητής μας, που μας βοηθάει να είμαστε συγκεντρωμένοι στις προπονήσεις μας και στους αγώνες συνεχόμενους αγώνες».

 

ΠΑΟΚ είναι πρώτος με διαφορά οχτώ βαθμών από τον δεύτερο. Είναι αήττητος στο πρωτάθλημα και έχει προκριθεί και ως πρώτος από τον όμιλο του στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Ωστόσο, υπάρχει κόσμος που… γκρινιάζει πως η ομάδα δεν αποδίδει όμορφο ποδόσφαιρο. Ο Λουτσέσκου όταν ρωτήθηκε είπε πως δεν τον ενδιαφέρει αν η ομάδα κερδίσει όλα τα παιχνίδια με 1-0 ως το τέλος της σεζόν. Εσύ τι απαντάς σε αυτούς;

 

«Εγώ έχω την ίδια άποψη με τον προπονητή μου σε αυτό το θέμα. Έχω και εγώ το ίδιο σκεπτικό μαζί του και συμφωνώ απόλυτα μαζί του. Σκοπός και στόχος της ομάδας είναι να κατακτήσει το νταμπλ. Δεν με απασχολεί αν αυτό θα γίνει παίζοντας όμορφο ποδόσφαιρο ή όχι. Αυτό που με απασχολεί είναι να καταφέρουμε να πάρουμε και το πρωτάθλημα και το κύπελλο και να αποδείξουμε πως παρά το μείον δύο και τα προβλήματα που κουβαλήσαμε από την περασμένη σεζόν καταφέραμε και πετύχαμε τους στόχους μας, κόντρα σε κάθε δυσκολία».

 

ΠΑΟΚ σε θέλει εδώ, έχει τονίσει κιόλας στην… αγορά πως τουλάχιστον τον Ιανουάριο δεν πωλείσαι. Όμως, το συμβόλαιο σου τελειώνει σε ένα χρόνο. Έχετε κάνει κάποια επαφή με τον ΠΑΟΚ αναφορικά με το συμβόλαιο σου;

 

«Ναι, όντως το συμβόλαιο μου με τον ΠΑΟΚ ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο του 2019. Σίγουρα, η πρώτη μου σκέψη είναι οι συζητήσεις με τον ΠΑΟΚ. Έχουν ήδη γίνει κάποιες επαφές ανάμεσα στην ομάδα και τη δική μου πλευρά. Και οι δύο είμαστε θετικοί, αλλά είναι ακόμα νωρίς νομίζω για να μιλάμε για το συμβόλαιο μου. Θα δούμε τι θα γίνει όταν θα έρθει η κατάλληλη στιγμή».

 

Ο… σεφ Πασχαλάκης

 

Εκτός από το kick boxing υπάρχει και κάτι άλλο που δεν ξέρει ο κόσμος για τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ έχει εξαιρετικές ικανότητες και στη μαγειρική. Μάλιστα, όποτε έχει χρόνο είναι αυτός που μαγειρεύει στο σπίτι του, αφού του αρέσει αρκετά αυτό το… σπορ. Βέβαια, λόγω των συνεχόμενων αγώνων και των προπονήσεων o Πασχαλάκης δεν προλαβαίνει να μαγειρεύει συχνά, ωστόσο λέγεται πως όσοι έχουν γευτεί τις… σπεσιαλιτέ του, γλύφουν τα δάχτυλα τους! Επίσης, ο διεθνής πορτιέρο, μεταξύ άλλων, ξέρει να φτιάχνει και γλυκά. Όμως, όπως είπε και στη συνέντευξη του τα μελομακάρονα τα αφήνει για τη σύντροφο του, αφού όπως τόνισε τα πετυχαίνει. Πάντως, ο 29χρονος πορτιέρο είναι… σπιτόγατος, αφού του αρέσει να περνάει πολύ χρόνο το σπίτι του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Μπέος: «Ανοίξτε το κινητό του Γκορτσίλα…»

Με νέα του ανάρτηση στα social media, ο Αχιλλέας Μπέος ζήτησε να «ανοίξουν» το τηλέφωνο του διαιτητή, Ευστάθιου Γκορτσίλα,...

Στην ίδια κατηγορία